Powerbank Teknolojisi

538

Powerbank Teknolojisi – Powerbank Nedir
Türkçe adı ile güç bankası olan bu alet taşınabilir aygıtların kolaylıkla şarj edilmesini sağlar. Günümüzün son zamanlarında çıkan akıllı telefonların getirisi olan powerbank akıllı telefonların yaygınlaşmasıyla beraber aynı oranda kullanımı da artmaya başlamıştır. Bildiğiniz üzere akıllı telefonlara boşuna akıllı diye isim takmamışlardır. Neden peki? Telefon artık telefon isminden çıkıp telefon bilgisayar karışımına döndüğü için normal enerji sarfiyatından daha fazlasını harcamaya başlamıştır. Bu nedenle telefonunuzun şarjı durduğu yerde bile hızla bittiğini görebilirsiniz. Bu nedenle dışarı çıktığınızda yada uzun süreli yolculuklarda yanınıza bir powerbank alarak yolda dahi telefonunuzun hayata tutunmasını sağlayabilirsiniz.
Her şeyi anladık ta neden teknolojinin bu kadar ilerlemesi batarya sistemlerine etki etmiyor? Ah bir de biz anlasak bunu. Teknoloji zamanına baktığınızda son 10 seneye göre her yıl – saat- saniye bile desek yalan olmaz, teknoloji ilerliyor. Yalnız her nedendir bilinmez bilgisayar ya da telefon adına pek çok gelişim olmasına rağmen bu batarya teknolojisi yerinde sabit kalıyor. Hele ki her şeyin bir ar-ge’si yapılıyorken bataryanın yapılamaması şaşırtıcı doğrusu. Belki de hayat yaşam döngüsünün devamlılığı, sürdürülebilirliği enerjinin kesintisiz olmasıyla alakalıdır. Yani belki de çözüm üretilmiyordur. Baksanıza enerji adı altında telefonun yanında her türlü takım çantası taşır gibi yan ekipmanlar çıkıyor.

Powerbank kullanımı yukarıda da yazdığımız üzere akıllı telefonların kullanımı ile artış göstermiştir. Peki ya bu aleti gidip mağazaya kafamıza göre alsak olur mu?

Tabi ki de hayır. Şöyle düşünün her telefon şarj makinesi her telefona uygunluk gösteriyor mu? Cevapları duyar gibiyim. Bu powerbank kullanımı da verdiğimiz örnek gibidir. Her telefona göre farklılık gösterebilir. Bu yüzden mağazaya girdiğinizde görevlilerden bu konuda yardım isteyebilirsiniz. Telefonunuza uygun bir powerbank almanız sizin yararınıza olacaktır. Sonra telefonunuzun elinizde patlamasını istemezdiniz öyle değil mi?

Nasıl ki telefonların şarj aletlerinin kendi içinde sınıfsal değeri varsa bu powerbankların da aynı şekilde sınıfları mevcuttur. Sınıftan kasıt ne? Şöyle bir benzetme yapayım. Teknoloji de her hangi bir ürün satın alırken tabi bu örneği telefon aparatları olarak verecek olursak, kulaklık ya da şarj aleti olarak, bunların bir orjinali vardır bir de çakması. Orijinal hali hem malzemesi daha kaliteli yani uzun ömürlü hem de işleyişleri daha kalitelidir. Şarj aleti örneğinden devam edecek olursak, basit bir şarj aleti hem daha uzun sürede şarj eder hem de kullanım ömrü kısa olur. Bu powerbankların da verdiğimiz örnek gibi avantajları ve dezavantajları vardır. Bu nedenden dolayı powerbank alımında her zaman dikkat etmeniz gereken bir nokta olacaktır. Powerbank kullanımında, üzerinde yazan değerlerde Amper değeri ne kadar büyük olursa telefonunuzun şarj süresi de o kadar kısa olacak demektir.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments