Vodafone Numara Engelleme

11605

Vodafone Numara Engelleme

Sizi rahatsız eden numaraları, Vodofone operatör servislerini kullanarak engelleyebilirsiniz. Öncelikli olarak telefonunuzun özelliklerini kullanarak numara engelleme yöntemini açıklayacağız.

Telefonunuzun menü bölümüne girin. Burada Ayarlar bölümüne gidin. Gelen Aramalar seçeneğinden, Arama Engellemeyi seçin. Buradan Gelen Aramalar’ı tıklayın.

Bu aşamadan sonra sınırlama türünü seçmek kalıyor. Tüm Aramalar ya da Dolaşımda seçeneklerinden size uygun olanını seçin.

Bundan sonra karşınıza üç seçenekten oluşan bir ekran gelecek. Birinci seçenek “Etkin Kıl” ikinci seçenek “Devre Dışı Bırak” üçüncü seçenek ise “Sorgu Durumu” şeklindedir. Etkin Kıl derseniz, yaptığınız tüm bu ayalar etkinleşecektir. Devre Dışı bırak seçeneği öncede engellediğiniz aramaları tekrardan etkinleştirmeye yarar.

Son adımda istek göndermeniz gerekecektir. Sorgu Durumu harici seçtiğiniz yukarıdaki seçeneklerden birinde size engelleme şifrenizi girdirecektir. (Henüz bir engelleme şifresi girmediyseniz, varsayılan şifre 1111’dir.) Ardından Tamam’a basın.

Tüm işlemlerinizi tamamladıysanız, kapama tuşuna basıp çıkın. Artık gelen aramaları engellediniz. Yukarıdaki adımlarda engelleme şifrenizi değiştirdiyseniz ve bilmiyorsanız 4440542’yi arayarak engelleme şifrenize ulaşabilirsiniz.

Vodofone servislerinde şuan tek bir numarayı engelleme gibi bir özellik ne yazık ki mevcut değildir.

Yukarıdaki size sunduğumuz ayarlar genel nitelikte olup, çok küçük farklılıklar içerse de genelde telefonların bu bölüm ayarları birbirlerine çok benzer. Aşırı farklılık ile karşılaşırsanız ya da ilgili ayarları gerçekleştiremezseniz 542 müşteri temsilcisini arayarak telefonunuzun modeline göre detaylı yardım alabilirsiniz.

 

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments