İphone 7 Batarya Testi

2987

İphone 7 Batarya Testi

Donanımsal özellikleri ile kullanıcılarının cazibesini cezp etmeyi başaran Iphone 7, batarya testinde ne yazık ki o kadar başarılı çıkamadı.

Telefonda batarya süresi, firmanın önemli üç rakibiyle kıyaslandığında en arka sırada kalıyor. Hatta büyük bir fark olduğu söylenebilir. Telefonun bataryası için şöyle bir şeyden söz edebiliriz. Bir kişi ile 3G özelliğini kullanarak konuşma yaptığınızda, bu konuşmanız sadece 712 dakika sürebilecektir. (Yaklaşık 11 saat.) süre uzun mu geldi? Pek uzun gelmesin, çünkü bu süre sadece arama için getirilmiş bir sınırlama. Yani şöyle düşünün, İphone 7 bataryasını, sadece kulaklık, mikrofon ve tuşlardan oluşan bir cihaza bağlayıp, sadece arama yaptığınızda bu cihaz ile sadece 12 saatlik görüşme yapabileceksiniz. Şimdi uzun geldi mi? Telefonun 3G interneti açıksa batarya kullanım süresi 615 dakikaya düşüyor. Bu da uzun gelmesin. Yukarıdaki örnekte olduğu gibi bu süre sadece internet açık kaldığında yeten süre. Şimdi şöyle bir düşünün, Instagram, Facebook gibi sosyal ağlarda geziyorsunuz, arada telefon görüşmeleri yapıyorsunuz, internetiniz sürekli açık, mesajlaşıyorsunuz ve bazı uygulamaları indirip, yenilerini kuruyorsunuz. Bu şekilde aktif olarak Iphone 7 kullanan bir bireyin telefon bataryası ne kadar gider sizce? Siz kendinizi fazla yormadan biz söyleyelim, ortalama 3 ya da 4 saat. Evet, aktif bir şekilde Iphone 7 kullanırsanız, telefonunuzun bataryasının yeteceği süre sadece bu kadar olabilir.

iphone7-batarya-testi

(Tablodaki değerler tahminidir. Gerçeği yansıtmaz)

Telefon Batarsa Süresi Nasıl Uzatılır?

Iphone 7 marka telefonun batarya süresinin uzatılması elbette mümkün. Öncelikli olarak uzun süre kullanmanız için bataryanızın iyice bitmeden şarja takmamaya özen gösterin. İyice biten Iphone 7 bataryasını, kapalı konumdayken şarj edin. Pil tamamen dolmadan telefonunuzu açmayın, herhangi bir işlem yapmayın. Tam olduğunda kapalı da olsa ikaz ifadesini göreceksiniz. Telefonun şarjı tam olduktan sonra, güç tasarruf modunu etkinleştirin. Şarjı en fazla mobil verinin açık olması ya da wifi bağlantısının açık olması yemekte, bu yüzden, işiniz olmadığı zamanlarda wifi ve mobil verinizi kapamaya özen gösterin. Telefonunuzda aktif olarak çalışıp, işinize yaramayan ancak RAM yiyen uygulamalar da pilin hızlı gitmesine sebep olmaktadır. Bu tarz uygulamaları kaldırın.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments