Google Pixel XL Özellikleri ve Fiyatı

248

Google Pixel’in bir üst modeli olarak piyasaya sunulan XL, özellikleri ve fiyatı ile takipçilerini kendisine hayran bırakıyor.

Özellikleri sır gibi saklanan telefonun, nihayet temel özellikleri pazara sızdı!

Eski modeli olan Google Pixel’in tasarımından en büyük farklılığı ekran alanında karşımıza çıkıyor. Telefonun ekranı 5.5inç. Yani üretici firma, ekranda büyütmeye gidilmiş. Renk olarak Google Pixel’deki ile aynı renk seçenekleri karşımıza çıkıyor: Siyah, gümüş ve mavi.

Ekranı tam 16 milyon rengi içerisinde bulunduran AMOLED panele sahip. Ayrıca bu müthiş ekran Corning Gorilla Glass 4 ile korunmakta.

Donanım bazında telefonda dört güçlü çekirdek bulunmakta. Bunlardan ikisinin hızı 2.15GHz diğer ikisi ise 1.6GHz ile size yüksek performans sağlıyor. Ayrıca hızını yine işlemcisi olan Qualcomm Snapdragon 821’in güçlü modelinden alıyor. RAM’i ise 4GB, dahili hafıza boyutları ise 32Gb ve 128 Gb olan iki tip modelde.

Yazılımda güçlü grafik gücüne sahip Andreno 530 telefonda bulunuyor. Telefonun yazılım anlamında devrimi ise Google Asistan ile geliyor. Üstelik asistanınızın ses tonu tamamen insan sesinde.

Google Pixel XL’da güçlü bir kamera bulunuyor. Çift LED flaşına sahip kamerası bulunan cihazın arka kamerası 12, ön kamerası ise 8MP kalitesine sahip. Görüntü kalitesinde 2K görüntüyü tam 30FPS hızı ile çekmeniz mümkün. Bu oran, aksiyon kameralar ile neredeyse aynı. Bu da, yüksek hızda, yüksek boyutlarda video yapacağınız anlamına geliyor.

Telefonun bataryası da oldukça güçlü. Tam 3450mAh’lık bir pil hacmine sahip olan cihaz, uzun süreler pil kullanım imkanı sağlıyor. Özellikle son dönemlerde piyasa sürülen rakip firmaların bataryaları göz önüne alındığında Google Pixel XL’ın bu bataryası adeta bir dev! Bataryasına o kadar güvenen firma, 15 dakika şarj edildikten sonra ortalama 7 saat kadarlık bir kullanım imkanı sunuyor. İşte bu gerçekten inanılmaz.

Bu müthiş telefonun fiyatına gelecek olursak, 20 ekimde satışa sunulacak olan bu müthiş ürünün fiyatı 769$’dan alıcısı ile buluşacak. Türkiye’de ne kadara satılacağı henüz bilinmiyor. Ancak, dolar kuru hesaplandığında, 2307TL dolaylarında bir fiyata tekabül ediyor, Türkiye’de de fark konulacağı düşünülürse, minimum 3.000TL dolayları ile karşımıza gelmesi muhtemel.

 

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments