Samsung Galaxy J7 2016 Batarya Testi

2507

Standart olarak pil testleri, video izlenimi, wifi kullanımı, telefon görüşmesi yapılımı gibi yüksek pil sarfiyatı gerektiren işlemlerde, pilin ne kadar süre gittiğini ölçme amacı ile yapılan testlerdir.

Samsung Galaxy J7’nin bataryası 3.300mAh büyüklüğüne sahiptir. Bu boyut, gerçekten çok güçlü bir pil hacmidir. Özellikle telefonun 5.5inç ekranı göz önüne alındığında, boyutlarına oranla yüksek pil hacminin bulunması, yine pil ömrünü arttıran faktörler arasında yer almaktadır.

3.300mAh’lik pil büyüklüğü, 3G görüşmelerinde ortalama olarak 1224 dakika bir görüşme süresinin yapılmasına olanak tanıyor. Tabi bu süre, maksimum boyutlara göre hesap edilmiştir. Standart bir akıllı telefonda, 3G görüşmesi harici arkada çalışan pek çok uygulama, şebeke kontrol sistemleri, wifi arama mekanizması vs. hep pil tüketir. Bu yüzden normal bir 3G görüşmesi için ortalama 800dakika gibi bir süre vermek mümkün. (Yaklaşık 14 saat.)

14 saati az görmeyin. Telefon görüşmesi sırasında çok fazla enerji sarfiyatı olunur, görüşmeye 14 saat cevap veren bir pil, interneti kapalı, wifi bağlantısı kapalı ve görüşme yapılmayan bir telefonda ortalama olarak 5-6 gün şarjını yetirebilir. Bu sayısal verilerin hepsi yuvarlak değerler olsa da, birebir değerler ile çok yakındır.

Telefonda 1035 dakika 3G interneti kullanmanız mümkün. Yine ortalama bir değer olsa da, diğer bataryalar ile yapılan test sonuçlarının karşılaştırılması ile beraber bu sayısal veri ortaya konulmuştur. Yani, gerçeğe çok yakındır. Ancak, arka fonda çalışan uygulamalar, çağrılar, sık gelen mesaj ve uygulama bildirimleri süreyi ciddi oranda azaltabilmektedir.

Pilden daha uzun süre istifade etmek istiyorsanız, telefon parlaklığını kısabildiğiniz kadar kısın. Mobil veriyi gerekmedikçe kullanmayın. Wifi bağlantısını sadece gerekli olduğu zamanlarda kullanmaya özen gösterin. Telefona bulaşan virüsler, sık sık kendisini güncelleyip internete bağlantı kurmaya yani telefonun 3Gsini kullanmaya çalışır. Bu da ciddi oranda pil tüketimine sebebiyet verir. Telefonunuzda virüs vs. varsa temizliğini mutlaka yapın. Bu konuda bilginiz yoksa, bir telefoncudan zararlı yazılım temizliği yaptırabilirsiniz. Özellikle ortada hiçbir sebep yokken sık sık telefonunuzun şarjı bitmeye başladıysa, virüs gibi zararlı bir yazılımdan şüphe edebilirsiniz.

Subscribe
Bildir
guest

2 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Cvbn

Samsung j7 telefonum dün sabah sarjdan çıkardım. Akşama kadar neredeyse hiç kullanmadım. Ama mobil veri ve wifi sürekli açıktı. Akşam pil %56 idi. Bir kaç saat kullandım hal %56 da kaldı. Sabah Sorun var herhalde diye kapatıp açtım bu defa %58 oldu. Yine kullanıyorum bayadir hala %58. Bence bir sorun var. Fikri olan var mi bu konuda

Burak

Bataryani degistirsen iyi olucak bide eskiden %30 parlikta %1 sarj kac dakka gidiyo