Şarj Aleti Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

1983

Şarj Aleti Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Şarj aleti alırken öncelikli dikkat etmeniz gereken şey, orijinal olmasıdır. Sahte şarj aletleri, üzerinde yazan amperi geçiremez ya da daha yüksek, daha düşük seviyelerde geçirerek, telefonun zarar görmesine neden olabilir. Akım döngüsü bozuk olabilir, telefonun ihtiyaç duyduğu süren daha kısa ya da daha uzun sürede şarj olmasına neden olarak, pil ömrünü kısaltabilir. Tüm bunlar, sahte şarj aletlerinde karşılaşılan durumlar arasında yer almaktadır. Telefon üretici firmalar, telefonlarının pillerine göre şarj aletleri üretmektedir. Bu cihazlar, pilin ömrünü en uzun süreye çıkaracak, voltaj geçirimine ve amper değerine sahiptir. Ancak, sahte şarj cihazlarında buna dikkat edilmez. Sonrasında daha kısa sürede tüketen telefon bataryaları, kısa kullanım sonrası şişen piller ile karşılaşırsınız.

Telefonun şarj aletinin orijinalliğini yeni telefonlarda anlamanız oldukça kolaydır. Yeni jenerasyon telefonları şarj cihazına taktığınız andan itibaren, eğer bu şarj cihazı orijinal değilse telefonun ekranında, sahte şarj cihazı şeklinde bir uyarı ibaresi görürsünüz. Böylece şarjın orijinalliği hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Ancak, eski jenerasyon telefonlarda bunu anlamanın ne yazık ki herhangi bir yolu yok. Bu yüzden yetkili bayilerden, telefonların orijinal şarj aletlerini temin edebilirsiniz.

Bir diğer dikkat etmeniz gereken nokta amper değeri. Bir telefonun şarj cihazı orijinal olsa da, daha düşük daha yüksek amper değeri içerebilir. Bu tamamen o şarj cihazının daha eski ya da yeni nesil telefonlar için üretilmesi ile alakalıdır. Siz de mevcut herhangi bir aynı marka telefon için bu şarj cihazını kullandığınızda, amper akımı yetersiz kalabilir ya da fazla gelebilir. Aslına bakarsanız, amper değeri tamamen telefonun daha hızlı ya da yavaş dolması ile alakalıdır. Bir pilin gücü 1000mAh ise, 10amperlik bir şarj cihazı bu telefonu 5 saatte doldururken, 20amperlik şarj cihazı 2 saatte, 40 amperlik 1 saatte, 80 amperlik yarım saatte doldurabilir. (Bu sayılar kafanızda daha iyi şekillenebilmesi için, örnek amaçlıdır. Gerçek değerleri yansıtmaz.) Telefonun yarım saatte dolması da, şoklama denilen olaydır ve bu pil ömrünü çok ciddi oranda kısaltır. Biranda tüm pilin voltaj akımı ile dolması, iyon iletimini olumuz etkileyecektir. Bu yüzden, ikinci olarak amper değerlerine dikkat etmelisiniz.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments