Ekran Kilidi Unutulan Android Telefonlar

2172

Son zamanlarda özellikle akıllı telefonların çıkmasıyla en çok aranan ve kullanıcıların başına gelen durumlardan biri bildiğiniz gibi unutulan ekran kilidi diyebiliriz.Google firması Android işletim sistemlerinde güvenlik durumunu biraz yükseklerde tuttuğu için birkaç farklı yöntem kullanarak telefonunuza değişik şifreler koyabiliyorsunuz.Bunlar Desen Kilidi,Ekran Şifresi vb.. birkaç şifre işlemi daha bulunmaktadır.Bu şifreler ise sadece kullanıcılar tarafından bilinmelidir.Aksi halde telefonunuzda bulunan bilgiler başkalarının eline geçebilir.

Tabi birde sizin eklediğiniz bir şifrenin unutulma durumuda bulunmaktadır.Bu durum ise en kötüsü diyebiliriz.Burada yapmanız gereken fazla bir işlem kalmıyor diyebiliriz.Eğer android telefonlarınızda ekran kilidini unuttuysanız telefonunuza formatlama işlemi ile sıfırlamanız geremektedir.Daha sonra telefonunuz ilk günkü gibi açılacaktır.Tabi bu durumun bir rahatsız eden bir olayıda olacak.Eğer sıfırlama işlemi yapacak olursanız telefonunuzdaki tüm bilgiler silinecektir yani tamamen sıfırlanacaktır.

Format Atma işlemi nasıl yapılır

Diğer bir yöntem ise aşağıdaki gibi tuşlara basarak yapabilirsiniz

Samsung Galaxy S4 Mini Format Atma işlemlerinden diğeri olan Reboot için ise “HOME” ve “POWER” tuş kombinasyonuna aynı anda basmanız gerekmektedir.

Daha sonra karşınıza bir sistem menüsü gelecektir. Buradan “Wipe Data / Factory Reset” bölümünü seçip “Reboot System Now” kısmına geliniz. AÇMA tuşuna basarak sıfırlama işleminizi başlatabilirsiniz.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments