Windows Phone Telefonlara Format Atma İşlemi

3161

Windows işletim sistemine ait tüm cihazlara format atmak yani sıfırlamak mümkündür.Akıllı telefonlar yada tabletler olmadan önce genelde bu format işlemini masaüstü bilgisayarlara yada dizüstü bilgisayalara atabiliyorduk.Şimdi ise Mobil cihazlara yani akıllı telefonlara ve tabletlere uygulamaktayız.Akıllı telefonumuz yada tabletimizde oluşan sorunlar nedeniyle belirli durumlarda sıfırlama işlemi uygulayabiliriz.Bu işlemleri sıralayacak olursak…
1-Sistemsel yavaşlamalarda sıfırlama işlemi yapabiliriz
2-Telefona koyduğumuz ekran kilidini unutursak sıfırlama işlemi yapabiliriz

Bu iki işlem için Windows Phone işletim sistemine sahip telefonumuza belirli işlemler uygulayarak sıfırlama yani format atma işlemini yapabiliriz.Bu işlem telefonumuza hiçbir zarar vermemektedir.Daha da telefonumuzun performasını arttırı ve ilk günkü gibi kullanabiliriz.

Peki Windows Phone işletim sistemine sahip cihazlara nasıl format atılır onu görelim…
1-Menüde bulunan sıfırlama işlemi ile format atılabilir
2-Tuşlara kombine bir şekilde basarak format atabiliriz

1-Menüde bulunan sıfırlama işlemi ile format atılabilir
Windows Phone telefonunuzu sıfırlamak için ilk olarak telefonunuzda Uygulama listesinden Ayarlar simgesine giriş yapınız.Daha sonra sırasıyla Hakkında ve Sıfırlayın seçeneğine geliniz.İki uyarı alırsınız. Telefonunuzu fabrika ayarlarına geri yüklemek istediğinizden kesinlikle eminseniz, Evet’e ve yeniden Evet’e dokunun.Bu sıfırlama işlemi biraz uzun sürebilir ve lütfen telefonunuzu kapatmayınız yada bataryasını çıkartmayınız.

2-Tuşlara kombine bir şekilde basarak format atabiliriz
Eğer telefonunuz hiç açılmıyorsa yada donma gibi problemler ile boğuşuyorsanız hard format işlemini uygulayabiliriniz.Telefon kapalı konumdayken Ses kısma, Kamera ve Güç düğmesine “basılı tutarak” telefon açın.Ekranda Nokia logosu görüldüğü zaman Güç tuşunu bırakınız.Ekranda ünlem işareti çıktığı zaaman ise Ses kısma ve kamera tuşuna parmaklarınızı basılı tutmaya devam edin.Ünlem işaretinden sonra parmağınızı ses kısma tuşundan çekin ve sırası ile Ses açma > Ses kısma > Güç düğmesi > Ses kısma tuşlarına birer kere sıralı bir şekilde basınız.

windows-phone-format-atmak

Bu iki işlem sonunda da sıfırlama işlemini yapabilirsiniz.Tabi bu işlemler yapılırken bazı dikkat etmeniz durumlar var.Özellikle sıfırlama işlemine başlamadan önce mutlaka şarj durumunu kontrol etmelisiniz.En az yüzde 50 gibi bir oranda olması gerekmektedir.

Diğer bir durum ise sıfırlama işleminden sonra telefonunuzda bulunan tüm bilgiler silinecektir.Yani mümkünse mutlaka bir yedek almanızda fayda var yoksa sıkıntılar yaşayabilirsiniz..

Cepklinik Ekibi olarak sizlere Windows Phone cihazlara format nasıl atılır ve format işleminde dikkat etmeniz gereken unsurları anlattık dileriz ki faydalı olabilmişizdir..

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments