Samsung Galaxy A40 Format Atma

482

Samsung Galaxy A40 Format Atma – Galaxy A40 Format Atma
Samsung Galaxy A40 kasıyor yavaş yavaş donmaya başladıysa veya telefonunuzu satacaksanız format atma vaktiniz gelmiş demektir. Telefonumuz yavaşladığı zaman hayat çekilmez bir hal alıyor. Kısaca Samsung Galaxy A40 cihazımıza nasıl hard reset atılır anlatacağım.

Telefonumuzun şarjını kontrol ederek başlayalım eğer şarjı azsa şarja takalım. %50’nin altında olmamasını öneririm. Eğer yedeğinizi almadıysanız yedek almayı unutmayın. En önemli işlem ise telefonunuz üzerinde kurduğunuz Google hesabınızdan mutlaka çıkış yapınız. Bu işlemi ayarlar bölümünden daha sonra ise hesaplar’a giriş yaparak Google hesabınızı cihazdan kaldırabilirsiniz.

Hard Reset Nedir?

Fabrika ayarlarına geri döndürme işlemine hard reset denir. Hard reset attığımızda telefonumuz ilk gün geldiği gibi sıfır fabrika ayarlarına döndürülmüş olarak karşılar. O yüzden hard reset atmadan önce yedek almak önemlidir. Aksi durumda telefonumuza kayıtlı olan bütün verilerimiz tarih olur. Google veya cihazımızın kendi bulutuna yedek aldıysak hard reset’ten sonra kurulum yaparken kullanıcı bilgilerimizi girerek yedeklediklerimize erişebiliriz.

Hard reset atma işlemine başlayalım.

  1. Samsung Galaxy A40 telefonumuzu kapatalım.
  2. Güç, ses açma, ana ekran (home) tuşlarına aynı anda telefonumuzun Samsung logosu beliresiye kadar basalım. Yine de telefonumuz açılmıyorsa donanımsal bir sıkıntı olabilir.
  3. Recovert modu ekranımızda belirmesi lazım, recovery modunda “Use volume up/down and power” yazısı kullanabileceğimiz tuşları belirtiyor. Ses açma kapama tuşlarıyla 5. Sırada olan “wipe date/factory reset” yazısının üzerine gelip güç tuşuna basın.
  4. Karşımıza kırmızı “THİS CANNOT BE UNDONE!” yazısı işlemin geri alınamayacağını belirtiyor. “No” ve “Yes” seçenekleri sunuluyor. Eğer yedeğimizi almayı unuttuysak “No” diyelim ve yedeğimizi alalım. Yine de devam etmek istiyorsak “Yes” yazısının üzerine gelelim ses tuşlarıyla ardından güç tuşuna basarak onaylayalım.
  5. İşlem bittikten sonra ilk gördüğümüz ekranı tekrar çıkarıyor önümüze ilk sırada olan “Reboot system now” seçeneğine gelip sistemi yeniden başlatması için güç tuşuyla onaylayalım.
  6. Telefonumuzun açılmasını bekleyelim Samsung Galaxy A40 hard reset işlemini gerçekleştirmiş olduk.

Telefonumuzun açılması uzun sürebilir. Sabırla beklersek Samsung’un kurulum ekranını karşımıza çıkacaktır.

Not : Cihaz üzerinde bulunan Google hesabınız varsa ve şifresinizi bilmiyorsanız mutlaka cihaz üzerindeki Gmail hesabınızı cihazı sıfırlamdan önce Gmail hesabınızdan çıkış yapınız. Aksi halde şifrenizi bilmiyorsanız sıfırlama işleminden sonra cihaz gmail hesabınızın şifresiniz soracaktır girmezseniz cihaz kilitli kalır.

 

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments