Android Cihazlarda Ekran Kapanma Süresini Değiştirme

22857

Android cihazlarda diğer işletim sistemlerine göre fazla özellikle ve ayarlanabilir durumlara sahip diyebiliriz.Yani neredeyse istediğinizi kolayca yapabilirsiniz ve telefon üzerinde bulunan tüm ayarları ile oynayabilirsiniz.Bu ayarlardan biride ekran kapanma süresini ayarlamak.Yani ekranın ne zaman kapanacağını sizin belirlediğiniz süre zarfında ayarlayabilir ve kapanmasını sağlayabilirsiniz.Peki bu işlem ne işe yaracak.İlk olarak şarj süresinde işe yarayabilir yani telefonu kullandıktan 30 sniye sonra kapanmasını sağlayabilirsiniz.Diğer bir durum ise okumak istediğinizi bir yazıyı okurken kapanma süresini ayarlayarak kapanmasını engelleyebilir ve yazınızı okumaya devam edebilirsiniz.

Bu yazımızda ise ekran süresi ayarlayıp istediğiniz süre zarfında kapanmasını sağlayabilirsiniz.
İlk olarak Ayarlar bölümüne giriniz.Daha sonra Ekran bölümü karşınıza çıkacaktır.

android-ekran-isigi-ayarlamak

Açılacak olan pencereden zaman aşımı seçeneğini göreceksiniz.Bu durum bazı modellerde ise Uyku Modu olarak görebilirsiniz.

uyku-modu-android

Son olarakda bu seçeneğe girdiğiniz zaman aşağıdaki gibi liste çıkacaktır.Bu zamanlardan birini seçerek işlemizi tamamlayabilir ve istediğiniz sürede cihazınızın ekranını kapatabilirsiniz.

android-ekran-kararma-süresi

Şunu tekrar belirtmekte fayda var.Ekran kapanma süresini ne kadar uzun seçerseniz cihazın şarjı o kadar hızlı azalacaktır.

Subscribe
Bildir
guest

2 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Mehmet y

General Mobile discovery 2 de değişmiyor

salih

teşekkürler