Hafıza Kartına Nasıl Format Atılır

8021

Günlük hayatımıza neredeyse en çok kullandığımız elektronik gereç hafıza kartıları yada usb belleklerimiz diyebiiriz.Gerek telefonlarımızda gereksede fotoğraf makinalarında kullandığımız bu kullanışlı cihazların kullanımı kolay olduğu gibi arıza durumlarda çok basit olabiliyor.Günlük olarak birçok veriyi ve bilgimizi depoladığımız bu cihazları zamanla yedelemekten başka çaremiz yok.

Sadece arıza durumlarda değil virüslere yakalanma konusunda da en hassas cihazlar diyebiliriz.Bu gibi durumlarda ise cihazı sadee format yöntemi ile temizlemek gerekmektedir.Yani kullandığınız virüs programları fayd etmeyebilir.

hafiza-karti-bicimlendirme
Peki bir Hafıza kartı nasıl formatlanır yada nasıl sıfırlanır onu görelim…
Hafıza kartınızı bilgisyarınıza taktığınız zaman bilgisayarım bölümünden sabit disk olarak karşımıza gelecektir.Siz hafıza kartınıza sağ tıklayıp biçimlendir dedikten sonra hangi formatta biçimlendirmek istediğinizi soracaktır.

hafiza-karti-format-atmak
Dosya sistemi olarak karşınıza NTFS, FAT32 ve exFAT çıkacaktır. Eğer diskinize boyutu 4 GB’dan daha büyük olan dosyalar kopyalayacak veya 32 GB toplam boyuttan daha büyük bir USB bellek kullanıyorsanız NTFS veya exFAT seçeneklerini kullanabilirsiniz.

Subscribe
Bildir
guest

6 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Kenan

32 gb’lıkMicro sd kartıma raspbian jessian’ı yükledim ve kurdum daha sonrasında ise hafıza kartımı normal hafıza kartı olarak kullanmak istediğimde kartı biçimlendirdim ve 32 gb’lık olan kartım şuan 62 mb. Bahsettiğim alan toplam depolama alanı yani kullanılabilir alan değil. Bunun neden kaynaklandığını ve nasıl düzeltebileceğimi bilen varsa yardımcı olursa çok sevinirim.

Hasan Fehmi

gizli dosyalar olabilir bilgisayarınıza takınız ve gizli dosyaları göster dedikten sonra kontrol ediniz.

idari hizmetler

Hocam telefondan format atmak mümkün değilmi?

Hasan Fehmi

uygulama ile yapabilirsiniz Google Play’den bu tarz uygulamaları indirebilir ve kurabilirsiniz

seablemoon

Teşekkürler.Oldukça yararlı bilgiler için teşekkürler…

Ertan Dönmez

Basit bir yöntem ama gerçekten bunu beceremeyenler vardı, resimli açıklama çok iyi olmuş artık herkes yapabilir. Teşekkürler.