Samsung SSD T1’ı Duyurdu

561

samsung-ssd-t1-tanıtıldı

Samsung sadece akıllı telefon üreten bir marka değil. Şirket akıllı telefonlardan beyaz eşyaya dek farklı bir çok elektronik ürün alanında hizmet veriyor. Aynı zamanda bir tedarikçi olduğunu da unutmamak gerek, en büyük rakibi Apple dahi iOS sistemini üzerine inşa ettiği A çiplerini Samsung’dan temin ediyor. İroni böyle bir şey olsa gerek.

Samsung dün öğleden sonra Las Vegas’ta gerçekleşen CES 2015 fuarında oldukça ince neredeyse bir iş kartı boyutlarında ve 1 Terabayta kadar veri saklayabilen 1 ons ağırlığında (1 ons=28,3495231 gram) yeni veri depolama ürünü olan SSD T1 cihazını duyurdu.

ssd-t1-teknik-özellikler

SSD T1 ayrıca 250 GB ve 500 GB seçenekleri ile de geliyor. Cihaz istediğiniz depolama alanına bağlı olarak fiyatlanacak ve Amerika pazarı için fiyatı 179 $ ve 599 $ arasında değişecek. SSD T1 bu ay içinde pazarlardaki yerini almaya başlayacak. Bakalım ülkemize ne zaman gelir…

Bulut bilişimin patlama yaptığı, dev şirketlerden bireylere dek herkesin tüm verilerini bulut ortamına aktardığı ve sürekli güncellediği böyle bir ortamda Samsung’un bu USB bellek hamlesini tuhaf bulabilirsiniz. Ama Wi-Fi ağları üzerinden içerik yüklemek bile zahmetli olabiliyor ve ülkemizde olmasa da LTE ağların daha da kötü olduğu noktalarda SSD T1 iyi bir tercih olabilir. Günde gigabaytlarca veri ürettiğimiz hayatımızda bazen eski tarz şeylerin de tercih listemizin arasında olduğunu bilmek içinizi rahatlatabilir.

Dev boyuttaki verilerin bulut üzerinden taşınıp kopyalanıp paylaşıldığı bir ortamda T1’in ilgi görüp görmeyeceğini izlemek zevkli oalcak. Bakalım pazar bu ürüne nasıl tepki verecek. Ne dersiniz eski stiller gün geçtikçe ölüyor mu, yoksa çok değer verdiğimiz bazı dosyaların elimizin altında da bir kopyası olsa fena olmaz mı?..

Aşağıdaki videoda Samsung’un depolama alanındaki yatırımlarına ilişkin bu işi ciddi şekilde devam ettireceğine yönelik sinyaller mevcut.

Kaynak: SAMMOBILE

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments