iPhone ve iPad için iOS 8.1.2 Yazılım Güncellemesi

578

ios8-guncelleme-nasil-yapilir
1-Kablosuz Güncelleme (OTA Update)
Eğer kablosuz bir ortamda iseniz yani kablosuz internete sahipseniz bu işlem ile internet üzerinden iphone cihazınızı kolayca güncelleyebilirsiniz.Yani İtunes programı olmadan güncelleme yapabilirsiniz.Tabi dikkat etmeniz gereken birkaç husus var diyebiliriz.Bu işleme başlamadan önce cihazınızın şarj durumu en az yüzde 50 olarak olması gerekmektedir.Aksi halde güncelleme işleminde şarjınız biterse sıkıntılar yaşayabilirsiniz.
cepklinik-ios-8-1-2-guncellemesi
Bu güncelleme işlemi başlatmak için ise “Ayarlar -> Genel -> Yazılım Güncelleme” menüsünden de kablosuz güncellemeyi başlatabiliyoruz.Kablosuz güncellemenin diğer itunes ile arasındaki farkı ise büyük bir dosya olarak güncelleme değilde diğer yüklü olan işletim sistemi üzerine eksik yani güncellemesi gereken dosyaları indirip işlemi tamamlamasıdır.

ios8-yazilim-guncelleme

2-İtunes üzerinden güncelleme işlemi
Bu işlem ile telefon üzerindeki bilgileri yedekleyip daha sonra güncelleme ile yedekleri tekrar telefonunuza yükleyebiliyorsunuz.Tabi diğer wifi üzerinde yapılan işlemlere göre biraz daha uzun sürebiliyor.

iphone-yedekleme-nasil-yapilir
Buradan yedek işlemi için aslında özellikle rehber işlemi için İtools programını kullanmanızda fayda var diyebiliriz.Yedekleme üzerinde bazen hatalar oluşabiliyor ve itools programı ile alınan yedek en önemli bölüm olan rehberinizi yedekleyebiliyor.

iphone-satin-alinan-yedekleme

Ardından da aşağıdaki ekran görüntüsünde olduğu gibi “Satınalınanları Aktar” (Transfer Purchases) işlemini yaparak cihazınızdaki tüm uygulamaları bilgisayarınıza aktarın.

ios-guncelleme-nasil-yapilir

iOS 8.1.2 güncellemesi için diğer güncellemelerdeki gibi data kablosu ile güncellemesi gereken cihazımızı bağlıyoruz.Ardından İtunes sol menüden iphone simgesine tıklayınız ve sonrada Güncellemeri Denetle seçeneğine giriş yapıyoruz.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments