Google Glass’ın İlk Versiyon Satışları Durduruluyor

282

 

Google, perşembe günü yayınlanan bir Dow Jones raporunda  Google Glass ürününün güncel sürüm satışının durduralacağı ve bu cihazın arkasında potansiyel ekonomi alanının yeniden organize edileceği yer aldı.

Yayınlanan raporda bu yıl içinde Google’ın giyilebilir ürününe ait yeni bir versiyonun yayınlanacağı bilgisi de yer alıyor. Bu versiyonun daha abartılı bir ürün olması beklentiler arasında.  Yayınlanan rapordan sonra teknoloji devinin işlem gören hisseleri bu haberden herhangi bir şekilde etkilenmedi. Zaten Google’ın giyelebilir Glass ürününe yeteri kadar önem vermediği bilinen bir gerçekti.

Yeniden şekillendirilecek Glass iş alanı bundan böyle şirketin geçen yıl satın aldığı ev otomasyon firması Nest CEO’su Tony Fadell’den sorulacak. Mevcut durumdaki Google Glass bölüm başkanı Ivy Ross görevine devam edecek ama Fadell raporlarını hazırlamaya başlayacak.

Google Glass’ın bundan böyle sadece Google X laboratuvarlarında bir proje olarak değil Google bünyesindeki Nest ekibi tarafından devam ettirileceğini söyleyebiliriz. Bu transferle birlikte Google, Glass için geliştirilen Explorer Programı’nı sonlandırıyor. Bir başka haber ise 19 Ocak Glass Explorer Edition‘ı almak için son gün olacak. Yani Google önümüzdeki aylarda kendi Explorer programınını kesin olarak sonlandıracak ama şu ana dek toplanan Explorer verileri de Nest içinde Glass’ın yeni versiyonu için temel oluşturmada kullanılacak.

Kaynak: The Wall Street Journal

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments