Facebook Messenger Sesli Gönderiler için Metin Görünümü

662

 

Sesli mesajlaşma iletişim alanındaki en verimsiz seçeneklerden birisi. Henüz belki de en geçerli formu bulunmasa da bir çok mesajlaşma uygulamasında sesli gönderi özelliği bulunuyor. Bu alanda Facebook, 2013 yılında Facebook Messenger uygulamasına ses klipleri özelliğini ekledi. Bu özelliği kullanarak arkadaşlarınıza uzun monologlar göndermeniz pekala mümkündü. Ancak bazen gönderici kişi acele birşeyler söylediğinde ya da söylediği net anlaşılmadığında sesli mesajda ne olduğuna dair hiçbir fikriniz olmuyordu. Ve Facebook sonunda mesajlaşma uygulaması üzerinde Google Voice tarzı sesli gönderiyi metin haline çeviren özelliği test etmeye başladı.

facebook-messenger-sesli-mesaj-metin-görünümü

Artık bir sesli mesaj aldığınızda bu mesajın ön izlemesini görebileceksiniz. Hem alıcı hem de gönderici sesli mesajın metin versiyonunu görebilecek. Eğer bunu görmek istemezseniz kapatmanız da mümkün. Ancak bu yenilik global bazda hemen hayata geçmeyebilir.

Facebook Messenger biriminden sorumlu David Marcus yayınladığı gönderide “Bu özelliği sizler için küçük bir çevrede test ediyoruz, ne düşündüğünüzü bizlerle paylaşın” demekte. Yani bu demek oluyor ki yeni özellik önce onaydan geçecek. Bu testin küçük bir alanda denenecek olması ise sesli mesajların Google Voice tarzı bir hale kavuşmasının zorluğundan kaynaklanıyor.

Tüm zorluklar göz önüne alındığında bu test hakkındaki küçük başlangıç Facebook’un ses tanıma sistemine dair ipuçları da verebilir. Test dün itibari ile hayata geçirilmiş durumda.

facebook-messenger-sesli-mesaj-metin-görünümü-testi

Kaynak: DAVID MARCUS (FACEBOOK)

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments