Android Rehber Yedekleme Nasıl Yapılır

3077

Son zamanlarda en çok kullandığımız elektronik cihazların başında bildiğiniz gibi akıllı telefonlar ve tabletler yer almaktadır.Bu cihazlar günlük hayatımızın büyük bir çoğunluğunu işgal etmektedir.Eğlence ve iş hayatımızda sürekli bu cihazları kullanıyoruz.Haliyle kullandığımız cihazların içerisindeki bilgilerinde önemi fazlasıyla artmaktadır.Cihazlarımızın içerisinde ise resimlerimizi,videolarımız ve günlük hayatta en çok kullandığımız isim listemiz yani rehberimizi bulunmaktadır.

Peki cihazımızda kötü bir durum olursa yada arıza yaparsa bu bilgilerin silinmesi ve geri dönüşü olmayan bir silinme olabilir.Bu yüzden belirli aralıklarda bilgilerinizi yedeklerseniz kötü durumlar için önlem almış olabilirsiniz.

Biz samsung bir cihaz kullandığımız için işlem menüsü diğer cihazlara göre farklılık gösterebilir ama işlem neredeyse aynı olacaktır.
İlk olarak rehber bölümüne giriniz.Daha sonra ise sol dokunmatiğe dokunarak menüyü açınız.Buradan içe/dışa aktar seçeneğine giriş yapınız.
Android-Telefonlarda-Gmail-ile-Rehber-Yedekleme-Yükleme

son olarakda rehberimizi nereye yedeklememiz gerektiğini seçmemiz gerekiyor.İster telefona vcf formatında istersenizde hafıza kartınıza yedekleyebilirsiniz.Android bir cihaz kullandığımız için ise Gmail hesabımızda yedekleme yapabiliriz.Tabi diğer bir durum ise şu olabilir.Telefona yedeklediğimiz vcf formatındaki rehberimizi bilgisayarımıza kayıt edebiliriz.

android-ice-disa-aktar

Subscribe
Bildir
guest

1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Mustafa

Bu çok eski bir yöntem sanırım