Siz Ölünce Facebook Hesabınıza Ne Olur?

578

Biz ölünce Facebook hesabımıza ne olacak? Yıllardır bu sorunun cevabını arayıp duruyorduk sonunda muhatabından cevap geldi. Bakalım hayatımızın büyük bir alanını işgal eden bu bağımlılık yaratıcı sosyal ağ hesabımıza ne olacak.

FacebookGrave

Facebook bugün tanıttığı yeni bir özellik ile kişilerin ölmelerinden sonra yerlerine atadıkları Legacy Contact yani mirasçı ile hesaplarına erişimi mümkün kılıyor. İlk olarak ABD’de devreye girecek olan özellik, hesapların güvenlik ayarları sekmesine eklenen ve “Vasiyet Bağlantısı” diye çevirebilecek “Legacy Contact” alanından yönetilecek.

facebook-ölünce-hesabınıza-ne-olur

Her şeyin yapılandırılmasından sonra, bu kişi fotoğrafları görebilecek, Timeline üzerinde ileti paylaşabilecek, yeni arkadaş isteklerine yanıt verebilecek, profili güncellemesi ve fotoğrafları indirmesi mümkün olacak. Facebook varisinizi o gün gelmeden değiştirme şansınız olacak. Ama Facebook bu noktada size varis kişinizi değiştirip değiştirmek istemediğinizi yılda bir sefer soracak. Ve varis olan kişilerin başka varisler ataması şu anda mümkün değil.

facebook-legacy-remembering-screenshot

Önemli bir nokta Legacy Contact kişisi kişisel mesajlara erişim sağlayamaz ve ölen kişi olarak oturum açamaz. (Gizlilik önemli.)

Facebook zamanla Legacy Contact özelliğini dünya geneline taşıyacak.

 

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments