Google’dan sanal gerçekliği destekleyen yeni işletim sistemi

5964

Sanal gerçeklik kavramı hepimizin hayatında o kadar önemli bir yer henüz tutmasa da büyük teknoloji firmaları bu alandaki çalışmalarına tam gaz devam ediyor. Özellikle Facebook’un Oculus Rift adlı sanal gerçeklik firmasını satın almasının ardından bu alandaki rekabet de inanılmaz boyutlarda artış gösterdi. Facebook’un yaptığı en akıllıca ve geleceğe dönük adım olarak dahi dile getiriliyor bu adım.

google-cardboard-367x385

Google da elbette bu alandaki çalışmalarına devam ediyor. Google bu alanda Android işletim sistemi üzerine inşa edeceği VR (virtual reality) çalışmalarına yoğunlaşmış durumda. Hatta Google bu alandaki çalışması olan 20$ dan piyasaya sunduğu Cardboard VR ile oldukça başarılı oldu. Hem istediği ilgiyi üzerine çekti hem de yatırımcı ve dünya genelindeki kullanıcılara ben de buradayım mesajı verdi. Google’ın Cardboard VR için hazırladığı mobil uygulamalar da sanal markette şu ana dek 1 milyondan fazla indirilmiş durumda.

Google tüm bu gelişmelere binaen Android VR projesi üzerinde yüzlerce mühendisi görevlendirmiş durumda. Google’ın geliştireceği yeni işletim sisteminin ücretsiz olarak piyasaya sürüleceği ise gelen haberler arasında. Android işletim sisteminin piyasadaki dominant olan baskınlığı da göz önüne alınırsa Google bu hamlesi ile başarılı olacağını şimdiden söylemek yanlış olmaz. Ayrıca bu noktada Android’in en büyük iş ortaklarından Samsung’un da Samsung Gear  VR ile oldukça başarılı sonuçlar elde ettiğini hatırlatmak da fayda var.

vr-sanal-gerçeklik

İnternet devi Google’ın sanal gerçeklik alanındaki planlarının sadece Cardboard VR ile sınırlı olacağını düşünmek elbette saflık olacaktır zira Android işletim sisteminin erişim sağladığı kitle bugün dünya nüfusunun önemli bir kesimini kapsıyor ki bu Google’ın gelecek planları için en temel dayanak noktası.

Google mobil platformu Android ile sanal gerçeklik platfromunu entegre ederek bu alanda Facebook ile rekabete girebilir. Ki bu kesinlikle doğal bir sonuç olacaktır. Google tarafından konu ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi ancak gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

 

 

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments