Akıllı Telefonunuzun IMEI Numarasını Nasıl Öğrenebilirsiniz

742

Akıllı Telefonunuzun IMEI Numarasını Nasıl Öğrenebilirsiniz
Cep telefonlarımızın ve tabletlerin,akıllı bir telefon olsun yada olmasın her cep telefonunun bir iemi nuamrası yani bir kimlik numarası bulunmaktadır.Bu imei numaraları çok işimize yaramasada bizler için önemlidir.Telefonumuzun çalınmalara karşı bize lazım olacak bir numaradır.Çalınmalar durumunda tespit edilmek için kullanılan bu numaraya ihtiyaç duyulur.
Haliyle bu numara önemli olduğu için bir yere yazmanızda fayda var diyebiliriz.Bu numara akılda tutulması zor olduğu için imei numarasını telefonunuzdan nasıl öğrenebilirsiniz onu görelim…
1- İmei numarasını öğrenmek için birçok yöntem bulunmaktadır.Bunlardan birisi ve her telefonda işe yarayan yöntem *#06# kombinasyonunu kullanmaktadır. Tüm telefonlarda kullanabileceğiniz bu yöntem ile imei numaranızı öğrenebilirsiniz.
2- iPhone’larda IMEI Bulma Yöntemleri
İphone cihazlarda ise eğer silinmediyse yada farklı bi durum olmadıysa cihazların arka bölümünde yazmaktadır.Diğer bir yöntem ise Ayarlar – Genel – Hakkında kısmına giriş yaparak “IMEI” adlı bir bölme göreceksiniz.

3- Android’lerde IMEI Bulma Yöntemleri
Bu göstereceğimiz yöntem bazı Android cihazlarda farklılık gösterebilir ama genel olarak aynıdır diyebiliriz.Ayarlar – Hakkında – Telefon kimliği bu adımları izleyerek imei numaranızı öğrenebilirsiniz.
Diğer bir yöntem ise Gmail hesabınıza giriş yaparak ve daha sonra https://www.google.com/settings/dashboard adresine girmeniz gerekiyor. Android sekmesine giriş yaptığınızda hangi cihazlara sahip olduğunuzu ve imei numaralarınızı görebilirsiniz.
4- Batarya arkasında yani cihazın arkasında da imei bilgileriniz yazmaktadır.Bu yöntem sadece bataryası çıkan modeller için geçerlidir.Yani cihazın bataryası değişebilir bir batarya ise o zaman öğrenebilirsiniz.
5-Satın aldığınız cihaza ait bir kutu varsa imei numarasını öğrenebilirsiniz.Genelde sıfır cihazda bu kesinlikle olacaktır ama ikinci el bir cihaz satın alırsanız mutlaka kutusunu isteyiniz.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments