HTC Telefonlara Nasıl Format Atılır?

1025

Günümüzde hemen herkesin elinde akıllı telefonlar görmekteyiz. Teknolojiye çabuk ayak uydurmanın yanında bazı sorunların da ortaya çıktığını söylemeliyiz. Akıllı telefonlar sayesinde artan sosyallik ve internet kullanımı cihazın zamanla yavaşlamasına neden olmaktadır. İnternette gezerken baktığımız görseller ya da izlediğimiz videolar zamanla telefon hafızasında birikir ve cihazın hızının düşmesini beraberinde getirir. Bu durumda yapmanız gereken şey format atmaktır. Fakat ilk olarak telefonu fabrika ayarlarına döndürmeyi deneyin. Bu işlemden sonra telefonunuz hala sorunlu ise mecburen format atmanız gerekecektir.

HTC Desire C cihazınız için format atma işlemi gerçekleştirecekseniz öncelikle telefonda yer alan verilerinizi yedeklemeyi unutmayın. Çünkü format atma işlemi tüm bilgi, görsel, dosya gibi her şeyi telefonunuzdan silecektir. Dosya yedekleme işleminden sonra şarjınızın yüzde elliye yakın olup olmadığını kontrol edin. Çünkü format işlemi için şarjınızın az olmaması gerekiyor.

Cihazı sıfırlamak için ilk olarak ayarlar kısmından yararlanabilirsiniz. ”Ayarlar”a gelerek ”Depolama” yazısına dokunun ve ardından ”Fabrika Verilerini Sıfırla” ifadesini seçin. Karşınıza ”Telofonu Sıfırla” ifadesi gelecektir buraya dokunduktan sonra ”Her Şeyi Sil” yapın ve cihazınız kendini yenilemeye başlayacaktır.

İkinci olarak HTC Desire C tuşlarını kullanarak telefonunuzu sıfırlayabilirsiniz. Bu işlemi genellikle cihazın açılmadığı ya da cihaz bilgilerine erişilemediği takdirde gerçekleştirebilirsiniz. Telefonunuzdan pili kısa süreliğine çıkarın ve tekrar takın. ”Ses Azalt” tuşuna gelin ve bununla beraber çok kısa olarak ”Açma” tuşuna basılı tutup bırakın. Üç adet android resmi yer alan ekranın gelmesini bekleyin. Ekran geldikten sonra ”Ses Azalt” tuşuna basmalısınız. ”Fabrika Ayarlarını Sıfırla” seçeneğini gördükten sonra bu ifadeye tıklayın. Ardından hemen ”Ses Azalt” ve ”Ses Açma” tuşlarına arka arkaya basın. Böylece HTC Desire C cihazınız için format işlemini başlatmış oluyorsunuz. Cihazınız kapanıp yeniden açılacak ve eski hızına ulaşacaktır.

htc-format-atmak
Format atmanın akıllı telefonları hızlandırdığı bilinir. Fakat bazı durumlarda format atmak cihazınıza zarar verebilmektedir. Format işlemi için operatör uyumunuz tam olmalı ve format işleminin doğru adımlarla gerçekleştirilmesi gerekir. Çünkü telefon markaları ve modelleri çeşitli olmakla birlikte format atma işlemi için cihazların verdiği tepkiler de farklı olabiliyor.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments