Dokunmatik Cep Telefonlarının 3 Önemli Arızası Nedir?

454

Modern çağda dokunmatik cihazlar hayatımızın büyük bir bölümünü işgal etmekte. Cep telefonları, tabletler, bilgisayarlar, elektrikli ev aletleri ve dahası, düğmelerin yavaş yavaş tarih olmaya başladığı şu günlerde, yaygınlaşan dokunmatik cep telefonları da beraberinde pek çok sorunu getirmekte. Dokunmatik ekranın, basınca ve ısıya duyarlı modellerinde sorunlar iki üst grup altında alt kategorilere indirgense de, en sık rastlanan üç büyük arızayı sizler için ele alacağız.

  • Telefonun Suya Düşmesi
    • Telefon hacimlerinin küçülmesi ile beraber dokunmatik akıllı telefonlarda sık karşılaşılan bir problemdir suya düşmesi. Dokunmatik ekrana zarar gelmemesi için hızlı bir şekilde müdahale etmek gerekir. Suya düşen telefon vakit kaybedilmeden çıkarılmalı, açıksa kapalı konuma getirilmeli. Bataryasını çıkarın ve havlu peçete ile kurutun. Sonrasında telefonun iç parçalarını kulak pamuğu yardımıyla kurulayabildiğiniz kadar, telefona zarar vermeden kurulayın. Son aşamada, içi pirinç dolu bir kutuya telefonunuzu pilinden ayrı şekilde sokun. Pirinç, telefon içerisindeki tüm nemi emecektir. Pirinç kabı hava almayacak bir kap olmalıdır. Telefonunuz, pirinç içerisinde üç gün kadar kalsın. Pirinçten çıkardıktan sonra, telefonunuz yüksek ihtimalle çalışacaktır.
  • Batarya Arızası
    • Şarj edilme şekline bağlı olsa da, ortalama olarak normal bir dokunmatik telefonun pil ömrü bir yıl kadardır. Bu süreden sonra, tüketim süresinin ciddi oranlarda düştüğüne tanık olmaya başlarsınız. Dokunmatik ekrana sahip akıllı cep telefonlarının bataryaları şiştiğinde ya da içerisindeki sıvıyı akıtmaya başladığında tehlike arz etmektedir. Böyle bir durum ile karşı karşıya kalırsanız, vakit kaybetmeden pilin değiştirmelisiniz.
  • Dokunmatik Arızası
    • Dokunmatik ekran bozulması, yeni modellerde pek görülmese de, eski model akıllı cihazlarda sık karşılaşılan bir durumdu. Eğer, dokunmatik ekranda bozulmalar, dokunma hassasiyetinde düşmeler ile karşı karşıya kalırsanız, garanti kapsamınız varsa mutlaka garantiden yararlanacağınız teknik servis bayiliğine götürün. Garantiden yararlanamıyor ve teknik servise para verecek durumunuz yoksa, şu yöntemi önerebiliriz: Ekranın tam orta noktasının sağına ya da soluna bir iğne yerleştirin. Sabitlenen iğneyi, çok yavaş bir şekilde hareket ettirin. İğne, dokunmatik ekranı kullanmanızı sağlayan ekran altına girecektir. Bir iki saniye sonra iğneyi çıkarın. Eğer işe yaramazsa, ilk başta denediğiniz yönün tam tersi yönüne uygulayın. Yaparken, telefonunuza zarar vermeyin. Oluşabilecek zararlarda, sitemiz sorumluluk kabul etmemektedir.
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments