Samsung Grand Prime Plus Format Atma

638

Samsung Grand Prime Plus Format Atma
Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlarda belirli zamanlarda sorunlar diğer işletim sistemine sahip akıllı cihazlara göre daha fazla olabilir. Bunlar genelede yazılımsal sorunlar yada hatalı olarak giriş yapmaya çalıştığımız ekran – desen şifreleridir. Bu gibi durumlar için cihaz üzerinde bazı yazılımsal sorunları çözebilir ve cihazımızda farklı bir sorun yoksa il günkü gibi kullanmaya devam edebiliriz. Eğer yukarıdaki saydığımız sorunları yaşıyorsanız cihazımıza format atarak yada sıfırlama yaparak kurtulabiliriz.
Not : Bu işlemleri yapmadan önce eğer mümkünse cihazdaki bulunan bilgilerinizi mutlaka yedekleyiniz aksi halde herşey tamamen silinecektir. Diğer bir durum ise format atma işlemine başlamdan önce mutlaka cihazın şarj durumu yüzde 50 yada şarja takılı olmasını sağlayınız. Eğer mümkünse cihazınızda bulunan Google hesabınızdan çıkış yapınız hard format işleminden sonra size hesap adını ve şifresiniz soracaktır.
Bu işlem için iki farklı yöntem uygulayabiliriz.Bunlardan biri *2767*3855# yaparak işlemi devam ettirerek sıfırlama işlemini yapabilirsiniz.

– İlk olarak telefonu kapatın.
– Telefon kapalıyken ses açma, kilit ve home tuşlarına aynı anda basın ve ekrana android logosu gelene kadar basılı tutun.
– Android logosu ekrana geldikten bir kaç saniye sonra seçenekler çıkacaktır.
– Sonrasında ses kısma tuşu yardımıyla ekranda seçeneklerden ”Wipe data/factory reset” seçeneğinin üzerine gelin ve kilit tuşuna basarak onay verin.
– Vereceğiniz onay sonrasında ekrana teyit amaçlı ”YES” ve ”No‘ şeklinde seçenekler gelecektir, tekrar aynı şekilde ses kısma tuşu ile ”Yes – delete all user data” seçeneğinin üzerine gelip kilit tuşuna basarak onay verin.
– Yapacağınız bu işlemlerden sonra ekrana en başta açılan seçenekler gelecektir.
– Şimdi telefonda biriken gereksiz ön belleği silmek için aynı tuşlar yardımı ile ”Wipe cache partition” seçeneğinin üzerine gelin ve onay verin.
– Son olarak seçeneklerin en üstünde yer alan ”Reboot system now” seçeneğinin üzerine gelip onay verin.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments