Sony Xperia Z3 Batarya Testi

1945

xperia-z3

Sony Xperia Z3 selefine göre azaltılmış 3,100mAh gücünde batarya ile geliyor. Selefi Xperia Z2 den daha küçük bir batarya ile gelse de Sony yeni gözdesinde de aynı özellikleri oturtmayı başarmış. Başarmaya da kararlı.

Yapılan batarya testleri sonucunda tam olarak Xperia Z3’ün testten güçlü bir batarya ile çıktığını söylemek mümkün. Xperia Z2’nin 89 saatlik dayanıklılık süresinden kısa olsa da Xperia Z3 batarya testinden 85 saatlik dayanıklılık süresi ile çıkmayı başardı. Test sonuçları gösterdiki bu iki telefon günde bir saatlik arama yapm, web tarama ve video oynatma yapılsa dahi neredeyse 3 buçuk günlük batarya ömrüne sahip.

xperia-z3-batarya-dayanıklılık-testi

Doğal olarak batarya ömrü kullanıcıların günlük kullanımlarına göre değişiklik gösterebileceği gibi, şarj edildikten bir günden sonra tekrar şarj etmek gerekebilir.

Sony Xperia Z3 içerisindeki yeni Snapdragon 801 işlemcisi sayesinde Xperia Z2 den bir saat daha fazla konuşma süresi sunuyor.

xperia-z3-konuşma-süresi

Xperia Z3 web taramasında da oldukça dayanıklı çıktı. Test için Google Chrome web tarayıcısı kullanıldı ve batarya 12 saat boyunca webde gezinmeye izin verdi.

xperia-z3-web-tarama

Son batarya testi olan video oynatma noktasında 12 saate yaklaşan sonucu ile Xperia Z3 yine muhteşem bir sonu. elde etti. Test batarya için kritik seviye olan %10 hattına kadar yapıldı. Bu noktada Xperia Z2 den yalnızca 1 saat geride kaldı.

xperia-z3-video-playback

Not: Testler Türkiye şartlarında değişim gösterebilir.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments