Sony Xperia Z3 Ekran Testi

1819

z3-ekran

Xperia Z3 ekranı geliştirilmiş güneş ışığı okunabilirlik özelliği ile geliyor. Kağıt üstünde herhangi bir yenilik göze çarpmasa da Sony Xperia Z3 1080p çözünürlüğe sahip 5.2-inç IPS LCD ekranla geliyor. Sony aslında bir kaç anahtar iyileştirme getiren yepyeni bir paneli Xperia Z3 modelinde kullandı.

Renk sıcaklığı ayarlandı, ancak daha da önemlisi Sony burada maksimum parlaklık için bataryayı daha optimize hale getirmiş. Bu gelişmenin arkasındaki gerçekse Sony’nin daha önceki mobil versiyonlarında canlı renk sağladığını öne sürdüğü LCD ekrandan TRILUMINOS ekran teknolojisine geçmesi ile mümkün oldu. Canlı Renkli LED ekran modeli ekstra güç tüketen, parlak ve daha düzgün bir ışık üretmek için mavi LED’ler ile kırmızı ve yeşil fosforu birleştiriyordu.

Sony’nin Xperia Z3 modelinde kullandığı ekranın dijital mikroskop altındaki görüntüsü şu şekilde:

sony-xperia-z3-ekran

Sony Xperia Z3 ekran testinden önemli sonuçlar elde etti. Siyahlar büyük bir kontrast ve yeterince derin iken parlaklık görülen en yüksek oranlardan biri oldu. %50 ve %100 değerlerinde gerçekleştirilen parlaklık testinde Xperia Z3 sınıfında lider oldu.

xperia-z3-ekran-parlaklığı

Parlaklık akıllı telefonun çok saygın bir puan almasına ve açık havadaki ekran görünürlüğünde etkili oldu. Xperia Z3 kolaylıkla dışarıda rahatça kullanabileceğiniz telefonlardan birisi. Aşağıda Xperia Z3 için yapılmış karşılaştırmalı “güneş ışığı kontrast oranı” test sonuçlarını bulabilirsiniz.

xperia-z3-güneş-ışığı-kontrast-oranı

Genel olarak ekran testi sonçlarına göre Sony Xperia Z3 ekranı mükemmel netlik ve görüntü kalitesi sunan, sağlam bir duruşa sahip.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments