USB Hata Ayıklama Nasıl Açılır

35595

USB Hata Ayıklama Nasıl Açılır
Android işletim sistemine sahip bir akıllı telefonunuz yada tabletiniz varsa mutlaka hata ayıklama özelliğini ayarlar bölümünü mutlaka görmüşsünüdür.Bu özellik genelde geliştiriciler için özel görünsede aslında tüm kullanıcılar için eklenmiş bir durumdur.Bu özellik geliştiriciler için asıl görevi yazılım geliştirme kiti (SDK) arasında bağlantı kurmak için geliştirilen yazılımların telefona aktarılması ve denenmesi için kullanılan bir özelliktir.

Diğer bir kullanım alanı ise genelde Turkcell bayilerinde numara,isim vb aktarım cihazları için ayarlar bölümünde aktif edilmesi ile aktarma işlemini yapmaya yaracaktır.Tabi bu işlemi sadece Turkcell bayileri için yapabilirsiniz.Bu modun normal kullanıcılara sunduğu ise cihaza daha yüksek bir seviyede müdahale etme şansı tanır..

Bu özellik Android 4.2 işletim sisteminden sonra gizli bir durum haline gelmiştir.Yani bu özelliği açmak için birkaç işlem yapmak gerekmektedir.USB Hata Ayıklama nasıl açılır ilk olarak onu görelim.

-Ayarlar ekranını açın ve Hakkında’ya dokunun.
-Yapı numarası (Build number) alanını bulun ve üzerine 7 kez dokunun. Ekrana “Geliştirici olmanıza 4 adım kaldı” şeklinde bir mesaj gelecek. Aynı yere birkaç kez daha dokunun.
-USB hata ayıklama modu’nu görünür hale getirdiniz, artık tek yapmanız gereken onu etkinleştirmek.

Daha sonra ise açılan yeni bölümden bu işlemi yani USB Hata Ayıklama bölümünü açabilirsiniz.Aşağıda görüldüğü gibi seçenek bu şekilde aktif olursa işlemleri uygulayabilirsiniz..

usb-hata-ayiklama-ozelligi

Subscribe
Bildir
guest

3 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Gizli

Allah razı olsun çok teşekkürler sayenizde buldum. Kafayı yiyordum ya bakmadığım yer kalmadı ayarlarda meğer gizlemişler. Sizde yazmasanız öğrenemeyecektik çok teşekkürler elinize emeğinize sağlık.

Arda

Her yere aradım araştırdım baktım ama bulamadım nasıl etkinleştireceğimi de bilmiyordum burda gördüm çok teşekkürler çok faydalı

Faruk

helal olsun heryerde aradım bulamadım tam pes ediyodum bunu buldum. TEŞEKKÜRLER