Xiaomi Redmi Note 7 Karanlık Mod

1089

Akıllı telefon pazarında bildiğimiz markaların ürettiği cihazların dışında artık bildiğiniz gibi Xiaomi markasıda büyük bir pazara sahip oldu ve kullanıcılar için iyi bir alternatif oldu diyebiliriz. Özellikle yüksek fiyatlarda satın aldığımız bazı özellikleri fiyat performans cihazı altında daha uygun fiyat vermesi kullanıcılar için büyük avantaj sağladı. Bu modellerin başında ise Xiaomi Redmi Note 7 modeli geliyor. Samsung yada Huawei modellerde bulunan bazı özellikler bu cihazda daha uygun fiyata sahip olunduğu için kullanıcıların tercihi Xiaomi oldu. Android işletim sistemini kullanan cihazda ise yeni arayüz olan MIUI 10 arayüzü ve daha sonra MIUI 11 ile karşımıza geldi.

Yüksek model cihazlarda yada fiyatı yüksek olan cihazlarda daha yeni gelen ve MIUI 10 ile gelen Karanlık Mod özelliği tüm cihazlarda aktif hale geldi. 

Cihazınızın ekranı OLED ya da AMOLED ise karanlık mod seçeneği batarya ömrünüzü uzatır. Çünkü bu panellerde ekranın karanlık bölgeleri, aktif olarak çalışmadığı için enerji tüketmez. Ancak LCD ekrana sahipseniz karanlık modun batarya performasına çok önemli bir katkısı olmayacaktır. 

Xiaomi Redmi Note 7 Karanlık Mod Nasıl Aktif Edilir
Bu işlem için Ayarlar bölümüne ve daha sonra Ekran bölümüne giriş yaparak Karanlık Mod bölümünü aktif hale getirebilir kullanmaya başlayabilirsiniz. 

 

Ek olarak, karanlık mod, ses seviyesi çubuğu ve en son uygulama ekranı gibi çeşitli menülere ve sistem alt menülerine de uzanıyor. Ancak yeni özelliğin şu an tüm işletim sisteminde mevcut olmadığını da belirtelim. Karanlık mod seçeneği gözleri yormaması ve OLED ekranlarda pil tasarrufu sağlaması nedeniyle son dönemlerde teknoloji şirketleri tarafından önem verilen bir konu haline geldi.
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments