Nokia İnfografik: Yükselişi ve Çöküşü

2403

 

Teknoloji dünyasına ve özellikle mobil ekosistemin en büyük firmalarından birisi haline gelen ve sonrasında hepimizin malumu olduğu üzere iOS ve Android karşısında pazar payını korumayan ve gözden düşen Nokia’nın Rusya İmparatorluğu’nun Büyük Dükalığı kontrolündeki Finlandiya bölgesinde bir kağıt fabrikası olarak yola başladığını biliyor muydunuz? Şirket adını ikinci değirmenini inşa ettiği Nokia kasabasından alıyor. Daha sonra bu firma ile Finnish Cable Works bir araya gelerek 1992 yılında bugün bildiğimiz Nokia Corporation şirketini oluşturdular. Ve böylece son 20 yıla damga vuran şirket Nokia doğmuş oldu.

Nokia-Logo-Evolution

Nokia ilk adım olarak direkt olarak mobil teknoloji alanına yatırım yapmaya başladı ve ilk mobil telefonunu 1987 yılında piyasaya sürdü. Buradaki infografik ayrıntıları ile Nokia’nın yükselişine ve çöküşüne yakından bakmanız için hazırlandı.

Şirketin 2000’li yıllarda piyasaya sürdüğü en iyi bilinen modelleri şirketi bir anda zirveye taşıdı. Herkesin elinde Nokia markalı telefonları görmek mümkündü. Bu yıllarda üretilen Nokia modelleri; 3310, aynı zamanda 3650 (ilk Nokia video kaydı ile gelen cihaz), 6650 (dünyanın ilk 3G telefonu) ve 7710 (Nokia’nın ilk dokunmatik ekranlı cihazı) bazılarıydı.

nokia-infografik-cepklinik-yükseliş-çöküş

Bu grafik iPhone ve Android mobil pazarı vurduğunda Nokia’nın çöküşüne ışık tutuyor, ancak Nokia henüz piyasadan silinmiş değil; Nokia N1 son zamanlarda önemli başarılar elde etti.

Kaynak: gsmarena , mobilemadhouse

Subscribe
Bildir
guest

2 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

teşekkürler

trackback

teşekkürler