Google Hangouts’a Konum Paylaşımını Ekledi

1169

Hangouts-guncelleme

Google uygulamalarına getirdiği yenilik ve güncelleştirmeleri ile her zaman olduğundan daha güzel ve çekici hale geliyor. Bundan nasibini alan son Google servisi ise mesajlaşma uygulaması Hangouts oldu. Hangouts şimdi daha işlevsel.

Arama devi konuşmalar içinde konumunuzu paylaşmak için olanak sağlayan yeni bir özelliği ile Çarşamba günü Hangouts’u güncellendi. Ayrıca telefonunuzun rehberi ile iyi entegrasyonun yanı sıra çıkartmalar, video filtrelerini, zaman damgalarını ekledi.

Hangouts içine “Neredesin?” yazarak (ya da diğer varyasyonları) Google Maps ile konumunuzu paylaşmak için bir istemi tetikliyorsunuz. Google, Google+ üzerine yazdığı gönderide “neye ihtiyacınız olduğunu anlamaya çalışıyor ve size ihtiyacınız olanı size sunuyor” diye yeni özelliğini duyurdu. Bu özellik Google’ın akıllı önerileri çağır diye tanımladığı , şirketin arama motorunda kullandığı aynı doğal dil işlemine dayanmakta. Şu anda bu özellik sadece sorgulanan alandaki lokasyon ile ilgili olsa da Google bu özelliğin çok daha yeni şeylerin ilk adımı olduğunu söylüyor.

Hangouts-yenilendi

Bu güncelleme aynı zamanda telefon rehberinizde bulunan kişiler ile mesajlaşmalarınızı daha kolay hale getiriyor. Hatta Hangouts’a bağlı olmasanız bile. Telefon numaranızı doğruladıktan sonra uygulama adres defterinizde kayıtlı insanlar ile sizi bağlıyor. Konuşmaların içinde şimdi de birisi mesajınızı aldığında ortaya çıkan “son görüldüğü” ve zaman damgaları bulunmakta. Son olarak güncelleme; etiket paketleri ve 16 yeni video filtresini beraberinde getirdi.

Hangouts’un son sürümü, Çarşamba günü Android kullanıcıları için yayınlandı, şirket iOS güncellemesinin ise “yakında” geleceğini duyurdu.

Hangouts-maps

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments