Cep Telefonlarında İmei Kodu Nasıl Bakılır

3613

imei-kodu-nedir-sorgulama
Bildiğiniz gibi son zamanlarda telefona yada mobil cihazlar verdiğimiz ücretler bazen binlerce TL olabiliyor ve bizim için çok değerli elektronik cihazlar olabiliyor.Bu gibi durumlar için ilk yapmanız gereken önlem ise (çalınma,kaybolma) telefonunuzda yazan imei numarasını saklamanız ve sağda solda paylaşmamanızdır.

Her telefonda yada 3G bağlı tabletlerde üretilirken bir kodu ile üretilir ve kullanıcıya bu şekilde verilir.Eğer herhangibir bir durum olmadığı sürece bu imei kodu cihazlar beraber hep aynı kalır.Biz buna İmei kodu diyoruz.Anlamı ise “International Mobile Equipment Identity”nin (“Uluslararası Mobil Ekipman Kimliği”) şeklindedir.

14 haneli bir sayı olan IMEI kodu, 2 haneli bir SV koduyla 16 onalık hanye çıkabilir. Bu ek haneler, genellikle sadece yeni cihazlarda yer alıyor. IMEI’nin cihazları tanımaktan onları mobil sağlayıcı yoluyla engellemeye birçok amacı bulunmaktadır. Telefonunuz çalındığında hizmet sağlayıcınızı bu konuda bilgilendirdiğinizde, cihazın mobil ağlardan engellenmesini sağlayabilirsiniz. Polis, çalınan telefonları takip etmek için IMEI kodlarını kullanmaktadır.

IMEI kodunuzu bulma
-Telefonların çoğunda *#06# yazarak IMEI kodunu ekrana getirebilirsiniz. Aşağıdaki telefonlarda farklı teknikleri kullanmanız da mümkündür:

-iOS (iPhone, 3G iPad): Ayarlar > Genel > Hakkında menüsünde.

-Android: Ayarlar > Telefon hakkında menüsü altında.

-Eski Sony ve Sony Ericsson’lar: “* Sağ * Sol Sol * Sol *”

-Blackberry veya daha yeni Sony Ericsson’lar: Seçenekler > Durum altında.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments