Facebook Arama Geçmişini Nasıl Temizlenir

487

Heralde dünyada en çok kullanılan sosyal paylaşım platformu facebook dersek hatalı birşey söylemiş olmayız.Yani neredeyse 500 milyonu aşan bir kullanıcı kitlersine sahip.Tabi her nekadar eğleniyor olsak da canımızı sıkan bazı özellikleride olabiliyor.Bunlardan biride facebook üzerinden yapılan aramaların yani özellikle kişi aramaların kayıt altında olduğudur.

Tabi bu durum ileride yaptığımız bi aramada sadece baş harflerini yazdığımızda karşımıza çıkması bizim için olmayabiliyor.Hem arama motorunda karşımıza çıkacaktır hemde farklı bir sayfada aradığımız isimler görülecektir.Bu gibi durumlar için sadece kayıt etmek değil onları silmekte bizim elimizdedir.

Bu arama kayıtlarını silmek için ilk olarak facebook anasayfasına giriş yapıyoruz.

facebook-arama-gecmisi1
Daha sonra üstteki mavi barın en sağında yer alan küçük ok işaretine (oturumu kapattığımız yer) tıklıyoruz ve “Hareketler Dökümü” seçeneğini seçiyoruz.

a href=”http://www.cepklinik.com/wp-content/uploads/2014/12/facebook-arama-gecmisi2.jpg”>facebook-arama-gecmisi2

Bir sonraki adımda Hareketler Dökümü sayfasının solunda yer alan yer imlerinden fotoğraflar, beğenmeler ve yorumların hemen altındaki “Daha Fazla” seçeneğine tıklıyoruz.

a href=”http://www.cepklinik.com/wp-content/uploads/2014/12/facebook-arama-gecmisi3.jpg”>facebook-arama-gecmisi3

Genişleyen seçenekler arasından “Ara”yı seçiyoruz.

a href=”http://www.cepklinik.com/wp-content/uploads/2014/12/facebook-arama-gecmisi4.jpg”>facebook-arama-gecmisi4
Son olarak açtığımız sayfanın sağ üst bölümünde yer alan “Arama Kayıtlarını Sil” seçeneğine tıklıyor ve açılan pencerede tekrar “Arama Kayıtlarını Sil” butonuna tıklıyoruz. Eğer her şeyi tam olarak yaptıysanız arama kayıtlarınız silinmiş demektir.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments