Windows Phone Klavye Dili Nasıl Değiştirilir

942

windows-phone

Windows Phone, sık kullandığınız karakterleri, sembolleri ve kısaltmaları kolayca yazabilmeniz için klavyeye yönelik çok sayıda dil, bölge ve düzen seçeneği sunmaktadır. Telefonunuz, seçtiğiniz dile bağlı olarak metin önerileri ve yazım düzeltmeleri de sunar.

Sembolleri bulma, sık kullanılan uzantıları, noktalama işaretlerini ve vurguları hızlıca ekleme ve harf takipli Sözcük Akışı özelliğini kullanma dahil klavyeniz hakkında bilgi edinmek için bkz. Klavye ipuçları ve Yazma kısayolları.

Uygulama listesi’nde Ayarlar Ayarlar simgesi > Klavye’ye dokunun.

Klavye ekle’ye Ekle simgesi dokunun, klavyenizden kullanmak istediğiniz tüm dilleri seçin ve Bitti’ye Bitti simgesi dokunun. (Bir dili kaldırmak için, eklediğiniz dillerin listesinde bir dile dokunup bekleyin ve Kaldır’a dokunun.)

Klavyenizi bir sonraki kullanışınızda, alttaki tuş satırında klavyenizde şu anda kullanılan dili gösteren bir düğme görüntülenir.


windows-phoneklavye-dili

Seçtiğiniz diller arasında geçiş yapmak için düğmeye dokunun. Örneğin, genellikle bir ABD İngilizcesi klavyesi kullanıyorsanız, EN düğmesine dokunun; klavye eklediğiniz bir sonraki dile geçer. Eklediğiniz tüm dilleri göstermek için de düğmeye dokunup bekleyebilir, daha sonra istediğiniz dile dokunabilirsiniz.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments