Google Street View İçin Sanal Gerçeklik Desteği

1199

 

Google, Material Design ve Android 5.0 Lollipop yenilikleri derken tüm servislerini güncelleştirmeleri ile adapte etmekle kalmayıp bu servislerine çoktandır beklenen yeni özellikler de ekleyerek piyasadaki beklentileri domine etmeyi başarıyor. Yeniliklerin dokunduğu son platform ise Google Maps uygulaması olan Google Street View oldu. Artık Google Street View servisini sanal gerçeklik ile keşfedebilirsiniz.

Kelimenin tam anlamıyla kartondan yapılan ve telefonlar ile entegre olarak çalışabilen düşük maliyetli Google Cardboard sanal gerçeklik başlığı Street View ile uyumlu hale getirildi. Google perşembe günü yaptığı duyuru ile kullanıcıların sanal gerçeklik başlığı ile Street View uygulamasını tamamen yeni ve sürükleyici bir şekilde deneyimleyeceklerini açıkladı.

Cardboard-yapimi

Bu Cardboard sanal gerçeklik başlıkları 10 $ seviyelerindeki düşük maliyetleri ile kolayca online olarak satın alınabilir ya da kendiniz de yapabilirsiniz. Başlığın yanlızca Android telefonlarla çalıştığını ve bunun için en az 4,7 inçlik bir modele gereksinim olduğunu bilmeniz gerek. Cardboard kullanıcıları Google Haritalar uygulamasını açtıktan sonra uygulamanın sağ alt köşesinde bulunan navigasyon butonuna çift dokunarak sanal gerçeklik görünümüne geçiş yapabiliyorlar. İşlemden sonra, sanal gerçeklik başlığı bulunulan konumun 360 derecelik görünümünü gösteriyor. Yani bunun anlamı ABD’de bir apartman dairesinde otururken Şanghay’da bir gökdelenden gökyüzüne bakmanız mümkün demek. Dünya bir bakış uzağınızda.

vr-streetview

Google bir süredir kendi harita arayüzü üzerinde çalışmalar yürütüyor ve bu çalışmalar Google’ın bu servisini sadece daha iyi yapmakla kalmayıp çok daha cool bir görünüme de kavuşturuyor. Bugünlerde Google Maps’de sadece Street View’den başka görülecek çok daha fazla şey var. Örneğin; “Business View” insanların restoranları, mağazaların bölümlerini ve hatta film ve TV setlerinde dahi dolaşmalarına olanak sağlıyor. Ayrıca mekanlara ilişkin yer planları gibi detaylarla insanlar bu alanlara gitmeden önce mekanlar hakkında çok daha fazla bilgi sahibi olabiliyorlar. Teknik tabirden sıyrılıp daha açık ifade edersek Business View işletmelerin Google genelinde 360 derecelik tur ile insanlar tarafından keşfedilmesine ve daha işletmelere ulaşmadan mekan hakkında fikir sahibi olmalarına imkan veriyor.

Cardboard-sanal-gerçeklik

Google Aralık ayı başlarında yaptığı blog duyurusunda 500 binden fazla Google Cardboard sanal gerçeklik başlığının kullanıcılara gönderildiğini duyurmuştu. Şirket mobilde ve Android markası için gerçekleşen büyümeye değinmiş, alanında uzman bazı geliştiricileri işe alarak sanal gerçeklik (VR) çabalarını genişlettiğini açıklamıştı. Görüyoruz ki Google emeklerinin karşılığını gayet net şekilde alıyor. Artık real dünya her zaman olduğundan çok daha küçük, sanal alem ise her zaman olduğundan çok daha sofistike ve çok fazla deneyimlenecek noktaya sahip.

Business View

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments