Instagram Piyasa Değeri 35 milyar $

804

Nisan 2012 de 1 milyar $ gibi muazzam bir bedelle Facebook tarafından satın alınan instagram koca bir deve dönüştü. O zamanlar bu fiyatla böyle bir şirketin bu kadar yüksek bir rakama alınmış olması insanlarda şok etkisi yaratmıştı. Ama gelinen noktada Facebook’un çok daha fazlasını kazandığını görüyoruz.

instagram-money

2012 yılında sadece iOS platformunda olmasına rağmen 27 milyonluk kullanıcısı ile 1 milyar $ değere sahip firma 2014 itibari ile Twitter’ı dahi geçerek 300 milyondan fazla kullanıcıya ulaşmış durumda. Android platfomunun da desteği ile bugün instagram en çok kullanılan servislerden birisi haline geldi. Dünyanın en saygın finansal değerleme şirketlerinden olan Citigroup’un son değerlendirmesinde Instagram’ın değeri 19 milyar $’dan 35 milyar $’a yükselmiş oldu. Piyasa değerinden kullanıcı sayısına dek instagram emin adımlarla büyümeye devame diyor.

instagram-piyasa-değeri

Facebook ne kadar zekice bir hamle yapmış olduğunu her geçen gün biraz daha güçlü şekilde ortaya koyuyor. 2012’de Facebook ile dalga geçenlerin şimdi başını duvara vurduklarına hiç şüphe yok. Sosyal ağlar arasında en hızlı büyüme oranına sahip olan instagram geldiği büyüme oranı ve kullanıcı sayısı ile Facebook platformunu da domine edebilecek seviyeye geldi. Firma geçen günlerde sunduğu değişiklikler ile bu gelişimi devam ettireceğinin sinyallerini verdi.

Instagram

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments