Gmail Doğrulama Sistemi Nasıl Yapılır

1376

gmail-google-dogrulama
Bildiğini gibi dünyadaki en çok kullanılan mail sistemlerinden biri Google firmasına ait olan Gmail hesabıdır.Google firması güvenlik konusundan ne kadar iyi olursa olsun son zamanlarda duyduğunuz güvenlik açıkları sizi korkutabilir.Bu konuda herkes haklı diyebiliriz.Nedeni ise kötü amaçlı yazılımlar ve yazılımcılar bilgilerimize sahip olmak istemesidir.

Bu güvenlik durumlarına göre sizde Gmail için 2 adımda doğrulama sistemini kullanarak bilgilerinizi güvenli bir şekilde koruyabilirsiniz.Peki bu işlem nasıl açılır ve nasıl kullanabiliriz onu görelim..

Bu işlemi yapmak için ilk olarak Gmail hesabınızı açınız.Ardından sağ üst köşede bulunan çark şekline tıklayınız ve ayarlar bölümüne giriş yapınız.Buradan ise içe aktar sekmesi ve diğer Google hesabı ayarları linkinden Güvenlik sekmesine tıklayınız.Açılan sayfadan 2 Adımlı Doğrulama seçeneğinin yanından Kur yazılı linke tıklayınız.

gmail-dogrulama-kurmak

Karşınıza çıkacak olan sayfadan kurulumu başlat ile kuruluma başlayabilirsiniz.Kurulum işlemine başladıktan sonra ise gmail hesabınıza tekrar giriş yapmanızı isteyecektir.Giriş yaptıktan sonra ise size kurtarma seçenekleri sunacaktır.Eğer Bilgileriniz güncel ise kaydedin ve devam edin, değil ise bilgilerinizi güncelleyin ve devam edin.

gmai-güvenlik-dogrulama

Google hesabınzıa başka bir cihazdan veya sistemden giriş yapıldığında size bir kod yollaması için telefon numaranızı girmenizi isteyecektir.Telefon numarasnızı girdikten sonra kod gönder butonuna tıklayınız.Telefonunuza gelen kodu girdikten sonra ise telefonunuz doğrulanmış olacaktır.Artık Gmail hesabınız 2 adımlı doğrulama ile kayıt altına alınmış durumdadır. Eğer devamlı kullandığınız bir bilgisayar var ise Gmail’e giriş yaparken bu bilgisayar güven tikini tıklamanız durumunda size tekrar tekrar kod sormayacaktır.

Subscribe
Bildir
guest

1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Ertan Dönmez

Kesinlikle mail güvenliği için yapılması gerekiyor, küçük ama etkili derler ya onun gibi bişey 🙂 Paylaşım için teşekkürler.