Google’ın Sürücüsüz Aracı Yola Çıkmaya Hazır

330

Google bir süredir sürücüsüz akıllı araçlar üzerinde çalışıyordu. Hatta bu alanda farklı bir çok yapay zeka alanında çalışma yürüten şirketi de kendi bünyesine kattı. Google bugün yaptığı resmi açıklama ile tamamen sürücüsüz olan araç protatipinin inşasının tamamlandığını duyurdu. Ve tamamlanmış sürücüsüz protatipe dair ilk resmi yayınladı.

google-car-prototype

İnternet devinin sürücüsüz araçlar üzerinde çalışan ekibi bugün Google+ hesaplarından yapılan açıklamada; “Sürücüsüz aracımızı test etmek için yeni yıl tatili boyunca Kuzey California yollarında olacağız, sizleri sokaklarda görmeyi umuyoruz.” şeklindeydi.

Google sürücüsüz araç projesine geçtiğimiz mayıs ayında başlamıştı. O dönem tanıtılan protatipler biraz ürkütücü olsada Google’ın bu konudaki ciddiyetini ve emeğini göstermesi açısından önemli gelişmelerdi. Google bu protiplere direksiyon bile koymamayı düşünmüştü ki bazı dizaynlarda direksiyon bulunmuyordu. Şimdi ortaya çıkan sonuçlar Google’ın kısa zamanda nasıl yol katettiğini gösteriyor.

Google her ne kadar bu araçları sürücüsüz bir deneyim sunmak için tasarlıyor olsa da testler sırasında araç içerisinde gerçek sürücülerin de bulunacağını bildirdi. Bakalım Google sürücüsüz araçları ülkemiz ne zaman görebilecek.

Google sürücüsüz araçların nasıl çalıştığını görmek isterseniz aşağıdaki videolara bir göz atın. Gerçek bir sanat eseri.

Kaynak: Google

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments