Samsung Galaxy Note Edge Batarya Testi

5629

Samsung Galaxy Note Edge büyük ölçüde Note 4 modeline benzese de kavisli ekranı ile kardeşinden ayrılıyor. Kavisli ekran nedeniyl telefonun Note 4 modelinde 3,220mAh olan batarya Note Edge için 3,000mAh seviyesine düşürülmüş.

cepklinik-note-edge-testi

220mAh lik batarya kapasitesindeki azalmadan dolayı bu telefonun yazılımı üzerinde büyük bir etkisi olduğu söylenebilir. Telefona dair ilk testimiz konuşma süresi. Note 4 konuşma süresi olarak muazzam bir sayıya sahipken Galaxy Note Edge bu sürenin 7 saat gerisinde kalıyor. Note Edge halen 21 saat 39 dakika ile bir çok diğer modelin önünde olabilir ancak, konuşma süresi en az etkilenen nokta olmalıydı 220mAh’lik kayıptan sonra.

note-edge-konuşma-süresi

Görünüşe göre Galaxy Note Edge en düşük skoru web tarama testinde elde etmiş durumda; 9 saat 20 dakika ile neredeyse normal normlarında altında. Note Edge’den daha iyi bir performans beklenirdi ama ortaya çıkan sonuç hiç tatminkar değil malesef.

note-edge-web-browsing

Note Edge video player için yeni kontroler kullanıyor. Yeni eklenen özellikler QHD kavisli ekranın kavisli bölmesinde yer alıyor. Ancak Galaxy Note video oynatma süresinde de Galaxy Note 4’ün 7 saat gerisinde kalarak 10 saat 41 dakika ile yetinmek zorunda kaldı. Kavisli ekran teknolojisinin Samsung için henüz tamamlanmamış bir adım olduğu söylenebilir.

note-edge-playback

Final skoru toplamda Galaxy Note Edge için 68 saatte kaldı. Galaxy Note 4 87 saatlik rekoru ile Note Edge’den fersah fersah önde..

note-edge-battery-test-2

Samsung batarya ömrünü yazılımsal geliştirme ile arttırabilir, bunun yanında Lollipop 5.0 ile bu daha kolay hale gelebilir.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments