Oppo N3 Kamera İnceleme

1149

 

Aslında bugünlerin en çok konuşulan modeli ne Apple ne de Samsung. Oppo N3 modeli tüm piyasaları kasıp kavuruyor, özellikle gençler arasında hızlı bir popülariteye dahi sahip oldu. Peki onu bu kadar çekici kılan ne mi dersiniz? Kamerası elbette. Halk arasında “selfie telefonu” olarak kodlanmış durumda.

N3 belki selefi N1 ile bir çok yönden benzerlik gösterse de büyüklüğü, geliştirilmiş kolaylık ve daha iyi görüntü kalitesi sağlayan işlemcisi ile denemeyi hak ediyor.

oppo-n3-kamera-özellikleri

Evet dönebilen kamera teknolojisi bu telefonun albenisinin temelini oluşturuyor. Evet, artık daha kolay yüksek kaliteli selfieler çekilebilir, kameranın dönmesini sağlaya motor aynı zamanda video çekimi sırasında konuları izlemek için otomatik olarak döner.

Birçok insanın bu telefonda en sevdiği başka bir özellik de inanılmaz iyi çalışan otomatik panorama modu oldu. En basit ifade ile, sadece kamerayı hareketsiz tutun ve kamera sizin için kaydırma yapıyor. Aynı zamanda narsist hissediyorsanız eğer, kendi manzara fotoğraflarınızın bir parçası olabilirsiniz 🙂

Oppo-N3-Panorama

Daha da önemlisi, burada kamera genel olarak sadece iyi olarak adlandırılabilir. Oppo işin hakkını verdiğini kanıtlıyor. Sensör boyutu – telefonlarda görüntü kalitesinin tartışmasız en önemli belirleyicisi, iPhone 6 ve N1 modeli gibi rakiplerinden yaklaşık %50 daha fazla yüzey alanına sahip olması ise başka bir artı.

Kameranın kalitesini bu derece arttıran çip Schneider Kreznauch sertifikalı lens tarafından desteklenmektedir. Bu optik kamera 16MP sensörü ile çok ayrıntılı bir görüntü sağlıyor; selfie’leriniz her zamankinden daha anlaşılır ve net olacak.

n3-selfie-telefonu

Tabii ki, iyi bir donanım genellikle kötü yazılım tarafından gölgelenir, burada durum bu değil ancak. N3 çoğu durumda beyaz dengesi, pozlama ve iyi ışık veya düşük ışık arasında denge sağlamak için netlik ayarlaması yapmaktadır.

Oppo kendisinin mini marketinde zorlu fotoğrafçılar için uygulamalar da sunuyor. Aralarında bazı uygulamaların çarpıcı RAW çekim yeteneği var. Extra çekim kalitesi kendisini dosya boyutlarında da gösteriyor; RAW fotoğraflar her zamanki 3-4MB olan boyut yerine yaklaşık 30MB boyutunda dosyaya dönüşüyor.

Mevcut diğer araçlardan bazıları odak, pozlama ve beyaz dengesini manuel ayarlamak için izin veren bir ‘uzman modu içeriyor. Oppo video çekim modunda 4K videolar çekmenize izin vermiyor. Kamera sensörleri nefes kesici fotoğraf kalitesi sunsa da video modunda bu kadar efekt bir güce sahip değil gibi, belki de bu eksiklik bir yazılım güncellemesi ile giderilebilir.

Kaynak: Oppo N3

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments