Samsung Galaxy S20 FE 128 GB Teknik Özellikleri

485

Galaxy S20 FE Teknik Özellikleri S20 FE Özellikleri
Yeni telefon alacak olanlar için piyasaya birkaç hafta önce sürülmüş olan Samsung Galaxy S20 128 GByüksek özelliklere sahip bir telefondur. Samsung Galaxy ailesinin yeni üyelerinden biri olan Samsung Galaxy S20 FE modelinin iki farklı depolama seçeneği bulunmaktadır. Biri 128 gb diğeri ise 256 gb olmaktadır. Burada bahsedecek olan 128 gb depolama hafızası olan olacaktır. FE, S20 serisinin aileye katılan dördüncü üyesi olmuştur. Ergonomik bir yapıya sahip olan bı telefonun tutuşu rahattır. Yüzeyinde hafif pürüzsüz bulunması bunu kolaylaştırmaktadır. Yine hafif kavisli olması da ele oturmasını sağlamıştır. Farklı ve eğlenceli renk seçenekleri ise telefonu cazip hale getirmektedir. Kırmızı, turuncu, lavanta rengi, yeşil, koyu mavi ve beyaz renkleri mevcuttur.

Teknik Özellikleri

Büyük diye nitelendirilebilecek 6.5 inç ekrana sahip bu telefonun görüntü olarak ise çok göz yormuyor. Ekran teknolojisi ise Super AMOLED olmaktadır. Ekran yenileme hızı 120 Hz, ailenin diğer üyelerinde olan ortak özellik olmuştur. Hızlı video izlerken ya da oyun oynarken farkedilecek bir özelliktir. Ekran oranı ise 20:9 olarak tasarlanmıştır. Ekran alanı 101.81 cm², ekran çözünürlüğü de PPI olarak yapılmıştır. Ekran çözünürlüğü full HD+ olup netliğin yüksek olduğunu göstermektedir.

Çizilmeyen cam çerçevesiz tasarım ile daha da şık durmaktadır. HDR özelliği ise ekranınıza yansıyan video ya da resim üzerinde en aydınlık ve en karanlık noktaların olduğundan daha anlaşılabilir halde olmasını sağlamaktadır. Çoklu dokunmatik özelliği multi touch bulunmaktadır. Ekran malzemesi Gorilla Glass 3 olmuştur. Ağırlığı ise 190 g ile piyasaya sunulmuştur. İşletim sistemi Android 10 – One UI 2.5 olmuştur. Kulaklık girişi ise 3.5 mm olarak tasarlanmıştır.

 Samsung Galaxy S20 FE 128 GB pil performansı 4500 mAh olmaktadır. 25 W ile hızlı şarj özelliği ve 15 W ile de kablosuz şarj özelliği bulunmaktadır. Depolama kapasitesi 128 GB olup hafıza kartı desteği bulunmaktadır. Maksimum hafıza kartı kapasitesi ise 1 TB olmaktadır. Bellek (RAM) 6 GB olup oldukça yüksektir.

Çift hat çoğu kişinin aradığı bir özellik olarak bu telefonda da bulunmaktadır; fakat ikinci kartı hafıza kartınızın yerine takmanız gerekmektedir. Kullanım rahatlığı açısından parmak izi okuyucu da bulunmaktadır. Suya dayanıklılığı yüksek olup IPX8, toza dayanıklılık ise IPX6 olmaktadır. Stereo hoparlör bulunmakta olup her iki taraftan da ses eşit olarak dağılmaktadır.

Kamera Özellikleri

Günümüzde telefon alınırken en çok dikkat edilen özellik kamera özellikleridir. Nedeni ise artık her anımızı kayıt etmek, gördüğümüz güzellikleri ölümsüz hale getirmek istemektir. Her insan kendi çerçevesinde bir fotoğrafçı olmaktadır. Samsung Galaxy S20 FE 128 GB kamera olarak arka kısımda 12 megapiksel ana kamerası, ultra geniş açısı bulunan 12 megapiksel kamerası, telefoto lens olan 8 megapiksel kamerası bulunmaktadır. Ön kamerası ekran içinde yer almaktadır. Üç kat optik yaklaştırma, Space Zoom ise 30 kata kadar yaklaştırma imkanı vermektedir. Ses girişi seçeneği bulunan telefonda profesyonel video moduna da yer verilmektedir.

Samsung Galaxy S20 FE 128 GB Fiyatları

Samsung Galaxy S20 ailesine en son katılan FE modeli müşterilerin pek çok beklentisini karşılamaktadır. Üst düzey özelliklerle bezenen bu telefon fiyat olarak aynı özelliklere sahip yüksek fiyatlı telefonlara nazaran daha uygundur denilebilir. İlk çıktığı zamanlarda fiyatı 6.499 TL olarak belirlenmiştir. Samsung Galaxy S20 FE 128 GB fiyatı şu anda 6000 TL civarında olup kampanyalarla 5.500 TL fiyatına kadar düşmektedir.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments