Hangi Cihazlar Android Lollipop Güncellemesi Alacak?

453

 

Google mobil işletim sisteminin en yeni versiyonunu piyasaya sürdü ve bir çok yeni model de direk olarak Android Lollipop yüklü olarak gelecek 2015 yılı içinde. ancak buradaki en büyük soru şu; “Benim cihazım Android Lollipop güncellemesi alacak mı?”

Android Lollipop güncellemesine kavuşak modelleri sizler için değerlendirdik.

HTC

HTC güncelleme politikası hakkında oldukça açık olmuştur her zaman ve OS lansmanı 90 gün içinde yapılacağını ayrıca HTC One serisine Android Lollipop getirileceğini duyurdu. Bunun yanında sızan haberler diğer bir kaç modelin daha HTC bünyesinde güncellemeye sahip olacağını gösteriyor. İşte o modeller;

htc-lollipop-güncellemesi-alacak-modeller

LG

LG son amiral gemisi LG G3 için Lollipop güncellemesini 2014 sonlarında Almanya’da yayınlamaya başlamıştı. G2 de gelecek süreçte bu kervana katılacak. ama diğer modeller ile ilgili herhangi bir bahis geçmiyor.

lg-lollipop-güncelleme-alacak-modeller

Motorola

Nexus 6 modelinin tanıtımından sonra Motorola hangi modellerinin Lollipop güncellemesi alacağını resmi ağızdan duyurdu.

motorola-lollipop-güncellemesi-alacak-modeller

Nexus

Yeni Nexus cihazların ayrıntıları ortaya çıktıktan sonra, Google Nexus telefonlar ve tabletlerde Nexus 4 modelinden itibaren Lollipop güncellemesinin yer alacağını söylüyor. Son raporlar OTA güncellemesinin 3 Kasım 2014 tarihinde ortaya çıkacağını gösteriyordu.

Nexus 4, 5, 7 (WiFi & LTE) ve Nexus 10 dahil Nexus 6 ve 9’un son işletim sistemi Lollipop ile satışa çıkacağı Google tarafından doğrulanmış durumda. Google ayrıca Google Play Edition modellerinde ilk güncellemeyi alacak modeller olduğunu bildirdi.

OnePlus

Lollipop güncellemesini yalnızca bir modeli son OS güncellemesini alacak. OnePlus One 3 ay içinde Lollipop güncellemesini alacak.

Sony

Sony resmi olarak tüm Xperia modellerine Lollipop güncellemesinin geleceğini duyurdu. Bir zaman çizelgesi belli değil ama aşağıdaki modeller Sony tarafından teyit edilmiştir.

sony-lollipop-güncellemesi

Asus

Asus ZenFone serisi ve PadFone cihazların için detaylı güncelleme tarihlerini açıkladı. ZenFone ve PadFone S modellerinin Nisan 2015’de güncelleme alması planlanıyor. PadFone Infinity ise bundan bir kaç ay sona güncellemeye kavuşacak.

asus-lollipop-güncelleme

Samsung

Samsung, LG gibi henüz resmi bir açıklama yapmış değil Lollipop güncellemesine dair. Ancak şimdiye dek belirli bölgelerde S5 modeli güncelleme aldı.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments