HTC Mobilden Daha Fazlası Olma Yolunda

650

HTC-Desire-826

HTC CES 2015‘de Desire 826 modelini tanıttı. Ancak bu tanıtım LG G Flex 2 kadar büyük bir tanıtım ve planlama içermiyordu. Ayrıca G Flex 2 Android ile ilişkili en büyük tanıtım gerçekleştirilen model oldu CES 2015 fuarında. Tanıtılan model Desire 826 olsun içerdiği özellikler olsun bu HTC açısından üzerinde çok durulacak bir nokta olmadığı izlenimi veriyordu. HTC de diğer bir çok mobil endüstri oyuncusu gibi planlarını MWC 2015 etkinliğine dek geri çekmiş gibi görünüyor. Ancak HTC’nin mobilden daha fazlası olmaya yönelik planları daha fazla öne çıkan diğer bir detay oldu bu süreçte.

HTC tarafından çok fazla detay sızdırılmasa da HTC RE kamera ile başlangıcı yapılan bağlı cihazlar ekosisteminde HTC’nin daha fazla boy göstereceğini söylemek mümkün. Bağlantılı cihazlardan da ziyade HTC gelecek planlarının merkezinde insanın yaşam tarzını daha kolay hale getirecek ürünler bulunuyor. Bu bir başka deyişle “daha modern yaşam tarzları geliştirmek.” Bu geleceğe dair ilk ipuçlarını HTC ve Under Armour markası arasında yapılan ortaklık anlaşması ile gördük. Ve bu ikili 6 aydır gizli saklı projelerine devam ediyorlar. Bu ortaklık fitness sektörü üzerinde nasıl etkiler yaratacak belirsiz, ama HTC yönünde büyük bir değişimin başlangıcı olduğu aşikar.

htc-re-aksiyon-kamera

Evet, spor malzemeleri ve etkileşimli teknolojiler alanında bir çok firma boy gösteriyor ve HTC’nin de bu alana girmesi şaşırtıcı değil. HTC buradan hareketle bağlı teknoloji hizmetlerine ve ev teknolojilerine geçmeyi planlıyor. Aslında bu sadece başlangıç adımları diyebiliriz. Bu çabayı daha fazla geliştirmek için, HTC bağlı cihazlar teknolojisi alanında uzman 100 kişilik global bir iş birimi ortaya koyarak süreç içinde yeni yeteneklerden örülü bir ekip meydana getirmiş durumda. HTC 2015 yılında ortaya koyacağı bu ürünlerle ilgili çok fazla ipucu vermese de bu ürünlerin Re kamera da olduğu gibi HTC akıllı teleofnları ile entegre olacağını söylenebilir.

Bu yeni ve merak uyandıran teknolojiler için çok fazla beklememize gerek yok, zira HTC bu yeni ürünlerin bu yılın ilk çeyreğinde ortaya çıkacağının sözünü veriyor. Buradaki ayrıntı ise HTC’nin mali olarak gelişmesini sürdürmek istiyora yenilikçi teknolojilere ilk geçenlerden ve bu alanda çığır açanlardan birisi olmayı hedeflemesi. Peki ya akıllı telefonlar? HTC bu alanı bırakabilir mi? Korkmayın. HTC mobil departmanını daha iyi yapmaya ve geliştirmeye devam edeceğinin garantisini veriyor. (Şimdilik.) Yeri gelmişken önümüzdeki hafta HTC One M9 için daha fazla ayrıntıyı sizlerle buluşturacağız. Takipte kalın…

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments