OS X Platformundaki Google Chrome Uygulamasına Emoloji Desteği

658

os-x-chrome

Emoji desteği (yüz ifadesi) nihayet OS X işletim sistemi üzerindeki Google Chrome için geliyor. OS X işletim sistemine sahip Mac kullanıcıları olarak Google Chrome üzerindeki yüz ifadelerinin olmayışına dikkat ettiniz mi? Tarayıcı üzerinde yüz ifadelerinin yer almasına yıllardır Apple’ın sistemi üzerindeki bir bug izin vermiyordu. Ama bu çok yakın bir zamanda değişecek.

os-x-google-chrome
Google Chrome üzerindeki bir yüz ifadesi daha önce bu şekilde görünüyordu.

Emoji desteği, OS X için Chrome geliştiricilerinin yaptığı değişiklikler ile geliyor. Bu demek oluyor ki emoji web sitelerinde görülebilir ve sorunlar olmadan ilk kez metin alanlarına girilebilir.

chrome-os-x-emoloji

Apple’ın OS X işletim sistemi üzerinde Safari kullanıcıları zaten sorun olmadan Web ortamında emojileri (yüz ifadelerini) görebiliyordu. Buradaki sorun 11 Aralıkta Chrome Canary üzerindeki testlerde giderilmişti. Buradan çıkan sonuçla normal Chrome versiyonu için bu düzeltmenin ilerleyen haftalarda hayata geçirilmesi bekleniyor.

Ayrıca buradan web tarayıcınızın hangi yüz ifadelerini desteklediğini görebilirsiniz. Ya da Google Chrome üzerindeki yüz ifadelerini engelleyen hatayı buradaki eklentiyi indirerek düzeltebilirsiniz.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments