Twitter’a Mobil Video ve Grup DM Özellikleri Eklendi

1260

Twitter’ın 2015 yılında daha faal ve aktif bir çalışmanın içerisine gireceğini daha önce söylemiştik. Buna yönelik olarak Twitter güncellemelerine hız kesmeden devam ediyor. Platforma grup DM özelliği ve uzunca süredir beklenen video çekme ve editleme özellikleri geldi.

twiter

Twitter’ın resmi blogunda yapılan duyuru ile artık Twitter platform üzerindeki etkileşimi arttırmak üzere 20 kişiye dek grup mesajları göndermenize imkan verecek. Takipçilere birbirlerini takip edip etmediğine bakmaksızın mesaj gönderimine izin veren yenilik ile Twitter daha fazla etkileşim elde etmeyi hedefliyor. Ayrıca bu grup mesajlaşma özelliğinden markaların da farklı boyutlarda yararlanabilmesi Twitter için ekonomik olarak extra gelir demek.

Diğer yenilik ise oldukça uzun süredir beklenen video özelliği. Artık Twitter üzerinden video çekme ve düzenleme olanağı mümkün. Videolarda 30 saniye süre sınırı bulunuyor. iPhone kullanıcıları kendi galerilerinde yer alan film rulolarındna ekleme yapabiliyorken Android kullanıcıları bu noktada biraz bekleyecek.

video_blog_image

Twitter’ın yeni özelliği mobil video özelliğini ilk kullanan kim mi oldu dersiniz? Efsane dizi  “How I Met Your Mother” ın ünlü oyuncusu Neil Patrick Harris. Oyuncunun örnek teşkil eden tweet’i video ile çekilmiş:

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments