Samsung Galaxy S6 Edge Ön İncelemesi

449

samsung-galaxy-s6-edge

Samsung bazı geleneklerinden vazgeçti…
Yapılan lansmanda en çok kullanıcılarını şaşırtan durumlar heralde arka ve ön bölümünün cam olarak yapılması oldu dieybiliriz.Yani yeni çıkan Galaxy S6 Edge diğer modellere göre artık değişeme gitti ve cam olarak çıktı ve büyük ihtimal bu modellerden sonra diğer yüksek model cihazlarda cam olarak çıkacak.

Diğer şaşırtan özelliklerinden biride arka kapağı çıkarılmayan modellerde olduğu gibi MicroSD kart desteği olmaması oldu.Yani bu yeni 2 modelde SD kart giriş buşunmuyor.Bu duruma göre en düşük hafıza kapasitesi ise 32 GB olarak başladı.

Samsung Galaxy S5 de oldu bulunan suya karşı dayanıklılık durumu bu yeni 2 cihazda bulunmuyor yani suya karşı dayanıklılığı bulunmamaktadır.Galaxy S6 ve S6 Edge modellerinde suya karşı dayanıklılık bulunmuyor…

Samsung Galaxy S6 Edge İşlemcisi

14nm üretim teknolojisi ile üretilen 8 ekirdekli ve 64 bit olan Exynos 7420 işlemcisi bulunmaktadır.Aynı zamanda Mali-T760 grafik işlemcisi ve 3GB LPDDR4 RAM bulunmaktadır.

 

s6-islemci-modeli

Kullanıcıların en çok düşündüğü bölüm ise batarya yani batarya süresi diyebiliriz.2600 mAh batarayası kullanıcılar için acaba dedirtti..Büyük ihtimalde kullanıcılar hiçbir zaman memnun kalmamıştır bu sorun karşısında..Önümüzdeki günlerde batarya durumu için farklı bir konu ile karşınıza geleceğiz.

Samsung’un açıklamalarına göre 11 saat LTE performansı verebilen Galaxy S6 Edge, 10 dakika şarj ile 4 saat kullanım sunabiliyor.

Not olarak ekleyelim Samsung bataryanın mAh değerini açıklamadı. Çeşitli kaynaklardan aldığımız veri 2600 mAh olduğu yönünde.

s6-edge-kamera

Gelişmiş Kamera
f 1.9 diyafram açıklığına sahip yeni geliştirilen lenslerin kullanıldığı Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge modellerinde önde 5 Megapiksel, arkada ise OİS destekli 16 Megapiksel kameraya sahip. Ayrıca Samsung’un NX kameralarında kullandığı yüksek düşük ışık performansı bu telefonda da karşımızda.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments