Samsung Galaxy S6 ve Google Nexus 6 Karşılaştırması

489



Son zamanlardaki özellikle mobil dünyadaki gelişmelere ayak uydurmak bir hayli zor diyebiliriz.Özellike yeni bir cihaz almak istiyorsanız yada hediye etmek istiyorsanız sizler için hazırladığımız Samsung Galaxy S6 ve Google Nexus 6 yazımızı okumanızda fayda var diyebiliriz.Tabi sadece bu iki cihaz için değil sitemizi takip ederseniz yeni çıkan tüm cihazlar için yeni karşılaştırmalar ve haberleri bulabilirsiniz.

Bildiğiniz gibi ülkemizde stışa sunulan ve en çok satılan markaları neredeyse herkes biliyor diyebiliriz.Özellike satılan markaları sıralarsak Samsung,Apple,General Mobile,Nokia ve Nexus diyebiliriz.Bu cihazlar arasında ise en çok satılan cihaz olarak da samsung ve apple marka cihazlar bulunuyor.Karşılaştırmamız da ise Samsung firmasının yeni amiral gemisi olan Galaxy S6 ve diğer tarafda özellik olarak biraz aşağıda olan yani rakip olacak bir cihaz değil ama Nexus 6 var.

nexus6-galaxys6

Görsel olarak dokunmatik cihazlar neredeyle hepsi birbirine benzer diyebiliriz.Galaxy S6 ve Nexus 6 da benzen bir kasaya sahip diyebiliriz.İki cihazda da ölçüleri olarak yani uzunluk ve genişlik gibi durumlarında Galaxy S6 biraz daha ince ve zarif bir yapıya sahip.Bunun sebebi ise yeni ve sürekli rekabet içinde olduğu için diyebiliriz.

galaxys6-nexus6-compare

Yukarıda gördüğünüz gibi Galaxy S6,Google Nexus 6′ ya göre donanımsal olarak güçlü ve farklı bir cihaz.Google Nexus 6’nın Galaxy S6′ ya göre tek üstünlüğü ekran boyutu diyebiliriz.Tabi ekran boyutuyla performans sağlanmaz.Tabi kullanıcılar için büyük cihazların farklı bir yeri var diyebiliriz.Eğer 6 inç’lik bir cihaz kullanmak istiyorsanız ve performans pek önem vermiyorsanız Nexus 6’yı seçebilirsiniz.

s6-nexus6-karsilastirma

 

Ekran çözünürlüğü ve ram miktarı olarak iki cihaz arasında bir fark yok ama piksel yoğunluğu olarak Galaxy S6 üstünlüğünü görmekteyiz.Aynı zamanda ekran teknolojisi olarak Galaxy S6 Super Amoled ekran kullanıyor.Yani rakibine göre biraz daha iyi olduğunu söyleyebiliriz.
Burada kullanıcıların en çok dikkat ettiği bölümlerden biride hatta en önemlisi kamera çözünürlüğü diyebiliriz.Yani telefon almak isteyen kullanıcılar genellikle kamera MP Megapiksel olarak bakmaktadır ve arka kamerası 16 Mp ve ön kamerası yani selfie kamera olarak bilinen kamerası ise 5 MP olarak Galaxy S6 daha iyi.

 

s6-karsilastirma

 

Bildiğiniz gibi S6 daha satışa çıkmadı ama  ilk akla gelen durumlardan biride batarya süresi olacaktır.Galaxy S6 rakibine göre biraz zayıf görünüyor.Nexus 6 3220 mAh gücünde bir batarya kullanıyor,Galaxy S6 ise 2550 mAh bir bataryaya sahip ve kısa zaman sonra bununla ilgili bir karşılaştırmada sitemizde gelecektir.

 

Son olarakda her iki telefonda da arttıralamaz bir hafıza bulunmaktadır.Yani mevcut belleği kullanmaktan başka çaremiz yok diyebiliriz.Sadece Galaxy S6 için en yüksek model olarak 128 GB olarak belirlenmiş ama tabi bu cihazın fiyatıda biraz pahalı olacak görünüyor.

 

 

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments