General Mobile GM 8 Go – Samsung Galaxy J4 Core Karşılaştırma

286

General Mobile GM 8 Go – Samsung Galaxy J4 Core Karşılaştırma
Samsung firması geçtiğimiz günlerde duyurduğu yeni modeli olan Samsung Galaxy J4 Core modelini kullanıcıları ile buluşturmaya hazırlanıyor. Tabi tam olarak nedeni nedir bilinmez ama uygun fiyatta olması bekleniyor ve özellikleri bakımından gerçekten yavaş bir cihaz olduğunu söyleyebiliriz. Aslında bu cihaz özellikleri bakımından farklı bir firma ve yerli firma olan General Mobile olarak GM 8 Go modeli olarak ülkemize aylar önce giriş yaptı ve uygun fiyatı ile satışa sunuldu. Hatta bazı özellikleri bakımından General Mobile GM8 Go modeli daha özelliklere sahip diyebiliriz. Şimdi hep beraber bu iki cihazın özelliklerini karşılaştıralım…

Kamera Özellikleri
Kullanıcıların en çok dikkat ettiği özelliklerden biriside kamera özellikleri olmuştur. General Mobile GM 8 Go modelinde 13 MP bir arka kameraya sahip ve Samsung Galaxy J4 Core modelinde ise 8 MP olarak ön kamera olarak ise iki cihazda 5MP bir kameraya sahip.. Video çözünürlüğü olarak ise 30 fps video çekebiliyor ve 1080P full hd videolar çekebilirsiniz. Kamera özelliklerinde ise GM 8 Go modelinde portre modu bulunuyor ve bu cihaz için extra bir özellik olarak karşımıza çıkıyor.

İşlemci ve Ram Özellikleri
GM8 Go modelinde Quad-core 1.5 GHz ARM Cortex-A53, Samsung Galaxy J4 Core modelinde ise Quad-core 1.4 GHz ARM Cortex-A53 işlemcisi kullanılıyor. CPU çekirdeği olarak 4 çekirdekli bir yapıya sahip cihazda 1 GB ram olarak ikisinde de görüyoruz. Tabi bu durum ise Samsung Galaxy J4 Core modelinin 1000 TL gibi fiyatta olacağınıda açıklıyor aslında 16 GB depolama alanına sahip cihazlarda Samsung Galaxy J4 Core 512 GB SD kart depolama alanı ile arttırılabiliyor GM 8 Go ise 64 GB ile destekleniyor.

İşletim Sistemi
GM8 Go Google ile yapılan anlaşma gereği yeni işletim sistemleri ile karşımıza gelecek yani Android 8.0 ile kullanılacak. Aynı şekilde Samsung Galaxy J4 Core modelinde de Android 8.1 (Oreo GO Edition) olarak karşımıza geliyor.

Ekran Özellikleri
Ekran boyutu olarak Galaxy J4 Core 6.0 İnç ekrana sahip ve GM8 Go 5.5 İnç yani biraz daha büyük bir ekrana sahip olarak. Tabi bu Samsung için artı bir özellik olarak karşımıza gelmeyecek diyebiliriz. GM 8 Go IPS bir ekran kullanıyor Galaxy J4 Core ise TFT LCD ekrana sahip.. Piksel Yoğunluğu olarak ise GM 8 Go modelinde 293 PPI, Galaxy J4 Core modelinde ise 245 PPI çözünürlüğe sahip.. Galaxy J4 Core modelinde Ekran Dayanıklığı için bir açıklama yapılmazken GM 8 Go modelinde bildiğiniz gibi Corning Gorilla Glass 3 ile korunuyor.

Bu açıklamamızda bizim size tavsiyemiz yani özellikleri bakımından General Mobile GM 8 Go modeli rakibine göre biraz daha kullanışlı ve daha iyi özelliklere sahip diyebiliriz.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments