Samsung Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge Karşılaştırması

855

Geçtiğimiz günlerde Samsung firması iy ibir lansman ile yeni amiral gemileri olan S6 ve S6 Edge cihazlarını tanıttı ve kullanıcılarını büyüledi diyebiliriz.Fazla geçmeden iyi bir haber alarak 20 milyon önsipariş rakamıyla bu yapılanların boşa gitmediğini anlamış oldular.

Peki bu lansmanda tanıttığı yeni cihazların özellikleri nelerdi bizde sizler için en çok konuşulan bölümleri üzerine bilgilendirmek istedik.Tabi bu açıklamalar sizin hangi cihazı satın alacağınız hakkında bilgi verebilir ama şunuda unutmamak lazım cihaz ülkemizde yüksek fiyatlarda çıkacağınıda bilmekte fayda var..Eğer bilgiler doğru ise 3200 TL gibi bir satış fiyatı ile çıkış yapacağı yönünde.

s6-karsilstirma

Her zaman olduğu gibi hatırlarsanız S4 ve S4 Active modelleri arasında da özellikle işlemci olarak bir fark olduğunu hatırlarsanız.Bu iki cihazda da aynı şekilde bir işlemci farkı bulunuyor ama diğer cihazdaki gibi değil.8 Çekirdek Exynos 7420 64 Bit işlemci kullanıyor ve sadece yongalara verdiği iş gücü arasında bir fark var.Bu durumu ancak kullanan kişiler anlayabilir ama Galaxy S6 kardeşi olan Edge’ye göre daha güçlü diyebiliriz.

sg-s6-edge-karsilastirma

 

 

Özellikle kullanıcıların en çok dikkat ettiğini noktalardan biriside kamera çözünürlüğü diyebiliriz.Bu iki cihazda kameraları aynı yani seçimde biraz sorun yaşayabilirsiniz.Kamerada olduğu gibi Ram miktarı ve dokunmatik ekran teknolojiside aynı görülüyor.Sadece bunlar değil aynı zamanda pixsel yoğunluğuda aynı…Yani seçim bir hayli zor olabilir.

 

s6-s6-edge-compare

 

Hafıza durumunda bu sefer samsung firması tek rakibi olan Apple firmasından esinlenmişki arttırılamaz bir seçenek ile karşımıza geldi.Yani bu iki cihazdan birini almak isterseniz Hafıza kartı takılmayacak ama 32-64-128 seçenekleri ile karşınıza gelecek.

Batarya durumu en çok konuşulan durumlardan biri.Yani yetecekmi yetmeyecekmi derken iki cihaz arasında da ufak bir fark görülüyor.2600 mAh ve 2550 mAh olarak iki değişik değer bulunuyor.

 

Karşılaştırmanın diğer bölümleri ise özellikle android işletim sistemi durumu iki cihazda da Android Lollipop yüklü olarak gelecek.Yani değişen birşey yok.Fiyat olarak ise 600  TL gibi bir ücret farkıda bulunuyor.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments