Android Telefonunuzun Bilmediğiniz Özellikleri

8840

Mobil cihazlar hayatımıza girdiğinden bu yana birçok özelliğini kullanarak işlerimizi kolaylaştırdık diyebiliriz.Kullandığımız özelliklerinin dışında bilmediğimiz özellikleride bulunduğu için birçok kişi halen telefonunuz tam kapasite ile ve tüm özellikleri ile kullanamamaktadır.Bizde sizler için Android telefonunuzda bulunan bazı özellikleri açıklamaya çalışacağız.

1-Telefonlarınızı Birbirine Deydirerek yada Farklı cihazlar arasında doysa,kişi yada bilgi alışverişi yapabilirsiniz.
Telefonunuzda bulunan özellikler bağlantı özellikleri sayesinde telefonunuzda bulunan dosyaları yada kişileri iki cihaz arasında transfer edebilir ve işlerinizi kolaylaştırabilirsiniz.Bu işlem için telefonunuzda birçok özellik bulunmaktadır.Sırasıyla Beam,Bluetooth,NFC yada uygulama bazlı olarak bu transfer işlemini yapabilirsiniz.Bildiğiniz gibi Google Google I/O 2015 etkinliğinde Android Pay Mobil Ödeme sistemini tanıtmış ve büyük igli görmüştü.Bu sistemi ise NFC sistemi olarak kullanabiliyorsunuz.NFC sisteminiz açık ise cihazları birbirine deydirip anında alışveriş yapabilirsiniz.

2-Yüz tanıma kilidini kullanarak telefonunuzun güvenlik seviyesini arttırabilirsiniz.Bu işlem için ise Ayarlar > Güvenlik > Ekran Kilidi > Yüz Tanıma bölümünden yapabilirsiniz.Bu işlemden sonra yüz tanıma sistemi çalışacaktır ve sizden başkası telefonunuzu açamayacaktır.

3-Uygulama yada oyunların ekran görüntüsünü alarak işlemlerinizi hızlandırabilir ve kolaylık sağlayabilirsiniz.Bu özellik sadece Android yüklü cihazlarda değil aynı zamanda İOS yüklü cihazlarda da bulunmaktadır.Bu işlem modellere göre yada markalara göre değişim göstermektedir.
Power + Ses Azaltma
Home + Power + Ses Açma
Home + Power

4-Eğer Android telefonunuzda Google Chrome internet tarayıcısını kullanıyorsanız bu sizin için bir avantaj sağlayacaktır.İster bilgisayarda,ister tablette internete bağlandığınız sürece ortak olarak kullandığınız Gmail hesabı sayesinde tüm bilgileriniz sizinle gelecektir.Sadece bilgileriniz değil aynı zamanda Google Chrome tarayıcınızdaki son girdiğiniz siteler bile istediğiniz cihazda görülecektir.

5-İnternet kotanızın bittiğiniz anlamak için Android size yardımcı olacaktır.Sizin belirleyeceğiniz bir sınır sayesinde sizi uyaracak ve kota aşımız gibi sorunları ortadan kaldıracaktır.Ayarlar > Veri Kullanımı bölümüne giriş yaparak kendi ayarlarınızı yapabilir ve bu sorunuda ortadan kaldırabilirsiniz.

6-Telefonunuzda bulunan gizli oyunları ve animasyonları deneyebilirsiniz.Android işletim sisteminde Android KitKat sürümünde giliz bir animasyon,Lollipop sürümünde ise Flasppy Bird tarzı bir oyun bulunmaktadır.

Android Kitkat animasyonu için: Ayarlar > Telefon Hakkında > Versiyon seçeneğine dokunun. Daha sonra ekrana gelen K harfine animasyon başlayana kadar basılı tutun.
Android Lollipop oyunu için: Ayarlar > Telefon Hakkında > Android Sürümü seçeneğine birkaç defa dokunun ve basılı tutun.

7-Telefonunuzun bataryası hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak istiyorsanız telefonunuzun arama bölümünden *#0228# yazıp arama tuşuna bastıktan sonra karşınıza gelen bölümden pil durumunu ve sağlığını öğrenebilirsiniz.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments