Android’de Silinmeyen Uygulamaları Silmek

1383

Android akıllı telefonunuza yada tabletinize uygulama ve oyun yüklemek gayet basit ve kolay bir yöntemdir.Tabi yüklemek kolay ama bazen yüklediğiniz uygulamaları silmek bir hayli zamanınızı alabilir ve bazı uygulamalar telefonunuzdan yada tabletinizden silinmeyebilir.Bu gibi durumlarda bazı ayarları bilmeniz gerekebilir ve uygulamaları anlatacağımız şekilde akıllı telefonunuzdan silebilirsiniz.

Hergün Google Play üzerinden binlerce uygulama ve oyun indiriliyor.Bunların birçoğu ise bilinmeden ve işimize yaramayan uygulamalar diyebiliriz.Hatta bazı zamanlarda kullanmadığımız uygulamalar bile telefonumuzda kalır ve boş yere yer kaplar.Sadece yer kaplamak değil aynı zamanda yavaşlatabilir.

zorla-uygulama-kaldirma

Uygulamaları kaldırmak için Ayarlar bölümünden Uygulama yöneticisi ve daha sonra Kaldır seçeneğini kullanarak istediğiniz uygulamayı telefonunuzdan kaldırabilirsiniz.Daha sonra ise bu durum ile istediğiniz tüm uygulamalara silebilirsiniz.Ancak bazı uygulamalar tam olarak kapatılmadığı için kaldırma işleminde hatalar alabilirsiniz ve kaldıramayabilirsiniz.Bu gibi durumlarda ise Zorla Durdur seçeneğini kullanmalısınızAndroid 4.4 KitKat’lı cihazlardaysa Ayarlar > Cihazlar > Uygulamalar yolunu izleyin. Önce Zorla durdur düğmesine, ardından Devre dışı bırak düğmesine dokunun. Uygulamayı silemeseniz de devre dışı bırakarak, bir daha ortalıkta hiç görünmemesini sağlayabilirsiniz ve daha sonra kaldırma işlemini yapabilirsiniz.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments