Android Cihazımda Numaraları Nasıl Engellerim?

1020

Akıllı telefonunuzla her gün birçok arama yapıyorsunuz ve bu aramaların bazılarından rahatsız olabilirsiniz yada sizi arayanlardan rahatsız olabilirsiniz.Bu gibi durumlar için Android cihazınızda sizi arayanlardan rahatsız olabilirsiniz ve engellemek isteyebilirsiniz.Android cihazlarda bazı modeller hariç arama engelleme işlemi yapabilirsiniz.Yani cihaz üzerinde bulunan bazı ayarlar sayesinde size gelen numaraları engelleyebilirsiniz.İster bu engelleme işini android işletim sistemini üzerinde bulunan ayarlar ile istersenizde üçüncü parti uygulamalarla engelleme yapabilirsiniz.

Android cihazlarda ayarları kullanarak numara engelleme
Bu ayar bazı modellerde olmayabilir.Ayarlar > Arama > Arama Reddetme > Otomatik Reddetme > Belirli Numaraları Engelle adımını izleyebilirsiniz. Tüm aramaları engellemek için Ayarlar > Cihazım > Engelleme Modu > Gelen Aramaları Devre Dışı Bırak seçeneğini kullanabilirsiniz.

numara_engelleme

Dediğmiz gibi ayarlar bölümünde numara engelleme seçeneği yoksa bu işlemi uygulamalar ile yapmalıdır.Yani Google Play üzerinden uygulama indirmeli ve istediğini numaraları engelleyebilir.Tabi bu uygulamalar android cihazlar üzerinde bulunan ayarlardan daha gelişmiş olduğu için sadece aramaları değil mesajlarıda engelleyebilirsiniz.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments