Format Atmadan Android Telefon Virüsten Nasıl Temizlenir?

3207

Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlar ve tabletler her geçen gün yeni bir virüs ile karşılaşıyor ve kullanıcılarını zor durumda bırakabiliyor.Bilgisayarlarda olduğu gibi cihazımıza virüs girdiği zaman yada zararlı bir dosya bulaştığı zaman ilk aklımıza gelen format atmak diyebiliriz.Biz ise bu yazımızda size format atmadan virüsleri nasıl temizleriz onları anlatacağız.

Her gün yeni bir sistem karşımıza geliyor ve internete girdiğimiz sürece bu sorunlar her zaman karşımıza çıkacak diyebiliriz.En çok sorunu ise sosyal medya araçlarında yaşayabiliyoruz.Bilmediğimiz yada ilgimizi çeken bir linke tıkladığımız zaman farkına varmadan cihazımıza birşeylerin indiğiniz görebiliriz yada bu işlemi yapmazsak sorunlarla karşılaşacağımızı söyleyen bildirimler alabiliriz.

Burada yapmamız gereken işlemlerin başında ise her zaman cihazımızın güncel bir yedeğiniz almalıyız ve bu gibi bir sorunda format atma yada bilgi kaybını en aza indirgememiz gerekebilir.Bu konumuzda da nasıl format atmadan virüsleri silebiliriz onu göreceğiz.

Android telefonunuzda yada tabletinizde virüs olduğunu nasıl anlarsınız
Cihazınızda virüs olduğunu nasıl anlarsınız ilk olarak cihazınızda yavaşlama yada takılmalarda virüs olduğu anlaşılmaz.Bildiğiniz gibi Android işletim sisteminde genel olarak takılmalar ve kasılmalar olabilir.Virüs olduğunu gelen bildirimlerden anlayabilirsiniz.Girdiğiniz sosyal ortamlarda sizin adınıza paylaşım yapan sorunlu durumlar olabilir yada virüs girdi temizlemeniz gerekiyor ve şu uygulamayı indirmelisiniz şeklinde bildirimler gelebilir yada hiç alakanız olmayan ve ekranda farklı dosyalar olabilir.

Bu gibi durumlar için Antivirüs uygulaması kurun
Ücretsiz olarak Google Play üzerinden bir Antivirüs uygulaması indirebilirsiniz.Bu uygulamlar sayesinde iyi bir tarama yaptırabilir ve zararlı dosyalardan kurtulabilirsiniz.Bu uygulamalar genel olarak size yönlendirmede yapabilir ve güvenlik sorunlarınızı güncelleyebilir.

Telefonunuzu güvenli mod kullanarak yeniden başlatın
Cihazınızı güvenli modda başlatarak üçüncü parti uygulamaların çalışmasını engelleyebilirsiniz.Bu durumda zararlı dosyaların olduğu uygulamalar çalışmayacak ve cihazınızı daha iyi kontrol edebilirsiniz.

Android 4.1 Jelly Bean ve önceki sürümleri kullanıyorsanız aşağıdaki adımları izleyin:

Cihazı kapatın. Kapandıktan sonra güç butonuna basılı tutun, cihaz açıldıktan sonra logoyu gördüğünüz anda ses açma ve kapama tuşuna aynı anda basınız. Bu şekilde cihaz güvenli modda başlatılacaktır.

Android 4.1 ve 4.2 Jelly Bean sürümlerinde ise oldukça basit bir yöntem bulunuyor:

Cihazı kapatmak için güç butonuna basılı tutun. Ekranda cihazı kapat, uçak modu, yeniden başlat seçeneklerinin bulunduğu bir pencere açılacaktır. Bu pencerede cihazı kapat butonuna uzun süre basılı tutarsanız, “Cihaz güvenli modda açılsın mı?” diye uyarı çıkacaktır. Bu soruya evet dediğiniz zaman, cihaz tekrar başladığında güvenli modda açılacaktır.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments